Почетна / Микс / Остали спортови

ДРУГИ ВИКЕНД ФИНАЛА СИМ: Фудбалери поделили медаље

У завршници су играле 24 екипе дечака и 12 девојчица из целе Србије. Највеће узбуђење владало је јуче када су се играле финалне утакмице. Девојчице ЖФК „Мачва“ из Шапца, су освојиле бронзу, ЖФК „Колубара“ из Лазаревца сребро а злато је припало клубу „Раднички 1923“ из Крагујевца, на челу са тренером Ненадом Филиповићем
ФОТО: СИМ/С.Цветковић

Иза нас је успешно завршена и друга смена Државног финала Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, одржана у Брзећи на Копаонику. Списак освајача медаља допуњен и именима са  турнира у малом фудбалу Кока - Кола куп 2020.

У завршници су играле 24 екипе дечака и 12 девојчица из целе Србије. Највеће узбуђење владало је јуче када су се играле финалне утакмице. Девојчице ЖФК „Мачва“ из Шапца, су освојиле бронзу, ЖФК „Колубара“ из Лазаревца сребро а злато је припало клубу „Раднички 1923“ из Крагујевца, на челу са тренером Ненадом Филиповићем.

У Брзећу нам је било сјајно, супер смо се провеле и лепо смо се дружиле са свима, целокупна организација је била одлична! Пут до медаље није био лак, будући да смо упале у јако тешку групу и конкуренција је била баш јака – рекла је Марија Николић, капитен екипе „Раднички 1923“.

Медаље девојчицама доделили су Владан Милић, заменик градоначелника Чачка, Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије и Јелена Трнинић, менаџер за јавне послове и комуникације Компаније Кока-Кола ХБЦ Србија.

Једна од највећих предности Игара је у томе што деца овде на најбољи могући начин уче да и у победи и у поразу буду достојанствена, јер као што победа није коначна, тако ни пораз није фаталан. Овде се учи животна филозофија и, што је најважније, стичу се нови пријатељи – истакао је Жељко Танасковић, први човек Савеза који је дугогодишњи технички партнер Дунав осигурање Спортских игара младих.

Међу дечацима, бронзани су били ученици Основне школе „3. октобар“ из Бора, сребрни – тим „Силом скупљени“ из Новог Сада, а златни момци окупљени су у тиму „Евровет“ из Шапца, које је предводио тренер Дарко Аврамовић.

Медаље дечацима уручили су Лазар Рвовић, председник општине Прибој, Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије и Нина Елезовић, менаџер Кока-Кола ХБЦ Србија.

Било је тешко, трудили смо се, имали смо велику жељу и вољу да остваримо добар резултат. У томе нам је првенствено помогло велико другарство које краси нашу екипу, затим упорност и борба на терену. За нас се може рећи да смо једна сложна екипа и то нам је сигурно олакшало пут до финала. Ми сви иначе долазимо из клуба „Савацијум“ из Шапца, тако да смо ове године вредно тренирали и за лигу у којој играмо и за овај турнир, а сада се и тај труд исплатио – рекао је Стефан Станојевић, капитен златног тима.

Другопласирани тим – „Силом скупљени“ из Новог Сада од првог тренутка привукао је пажњу и због необичних мајица које су момци носили ван терена (на терену су обавезне званичне СИМ маијице).

На њима је, наиме, био лик њиховог недавно преминулог наставника физичког Мира Миланова из Основне школе „Петефи Шандор“. Требало је да они дођу на такмичење управо са тим наставником, али је он нажалост преминуо средином јула од последица тешке болести. Уместо њега, децу је на Игре сада довела наставница географије Јелена Пеурача.

Наш наставник Миро Миланов нас је водио до осмог разреда на многе турнире. Пре овога је требало да у мају идемо и на државно првенство у Новом Саду, али је корона то прекинула и нисмо отишли. Чекало нас је и ово финале, али је у јулу наставник нажалост преминуо и у његову част ми на овом турниру носимо мајице са његовим ликом. На леђима су исписане речи „Био си добар, од најбољих бољи, гледаш од горе, истина боли.“ Њему смо посветили сваки гол, као и медаљу – рекао је Никола Јеловац, капитен екипе „Силом скупљени“.

Иако су у финалу изгубили од екипе „Евровет“ из Шапца резултатом 3:1, Новосађани су се одлично показали на терену, али не само због талента и добре игре, већ су доказали да и те како поштују противника и да им је фер-плеј на првом месту.

За најбоље голмане проглашени су Теодора Кеча (ФК „Колубара“ Лазаревац) и Немања Радовановић (ФК „Сењак“ Ваљево). Најбољи играчи су Анђела Лукић (ФК „Раднички“ Крагујевац) и Стефан Пантелић (ФК „Евровет“ Шабац). Најбољи стрелци овогодишњег финала су Матрина Милутиновић (ЖФК „Напредак“ Крушевац) и Јован Пејчић (тим ОШ „3. октобар“ Бор). Екипе које су највише показале фер-плеј на терену су девојчице из ФК „Озрен“ Сокобања и дечаци из ФК „Куршумлија“ из Куршумлије.

Утиске о другој смени финала поделила је на завршној церемонији и Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих:

Још један успешан викенд је иза нас. Кока-Кола куп за дечаке и девојчице, као најмасовније такмичење у фудбалу за децу, донео нам је, као и увек, много лепих потеза, квалитетних екипа и добрих утакмица. СИМ-овци су показали изузетна знања и вештине и оправдали су пласман на Државно финале. На основу онога што смо могли да видимо на теренима овог викенда, без претеривања могу да кажем да је било која екипа у обе конкуренције с правом могла да понесе злато из Брзећа. Нијансе и нешто спортске среће су на крају одлучили о пласману. Честитам победницима, а компанији Кока-Кола, као нашем великом партнеру у региону, захваљујем се на томе што је свим срцем уз Игре и што заједно са нама већ годинама ради у интересу све деце са ових простора – истакла је Ивана Јовановић.

У првој смени у Брзећу су била укупно 473 учесника Игара, док их је у другој било још око 450. Иста ова бројка очекује се и наредног викенда, од 25. до 27. септембра – у трећој и последњој смени финала, када ће се тражити победници у одбојци, уличној кошарци и одбојци на песку.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.