Почетна / Микс / Остали спортови

УБ ДОМАЋИН ПРВИХ СЕОСКИХ ИГАРА ОВЕ ГОДИНЕ: Врело стигло у финале

Захваљујући великој подршци локалне самоуправе на челу са председником општине Дарком Глишићем, који увек има разумевања и помаже спорту, такмичење је организовано у селу Врело, родном месту Немање Матића, на највишем нивоу, а реакције учесника су биле веома позитивне
ФОТО: ССС

Почеле су Сеоске игре Спортског савеза Србије за 2020. годину. Први домаћин била је општина Уб, а Спортски савез општине Уб прихватио је изазов да организује такмичење за мање од две недеље и тако пробије лед са манифестацијом под свим мерама спречавања ширења заразе и модификованом систему.

Захваљујући великој подршци локалне самоуправе на челу са председником општине Дарком Глишићем, који увек има разумевања и помаже спорту, такмичење је организовано у селу Врело, родном месту Немање Матића, на највишем нивоу, а реакције учесника су биле веома позитивне.

Они старији су се сећали "како је то некад било" и препричавали догодовштине у паузама такмичења. Тако су се надметала четири села - Трлић, Памбуковица, Бргуле и Врело, у десет дисциплина.

Највећа борба водила се за прво место у надвлачењу конопца, у народном рвању такмичари показали и вештину и снагу.

Све екипе су се на крају такмичења разликовале у само два бода. Екипа Трлића победила је у дисциплини обарање руку, после читавог дана надметања заузели су четврто место.

Треће место заузела је Памбуковица, којој је пехар уручио директор КЈП Ђунис Саша Милићевић.

Жестока борба се водила до самог краја између Бргуле и Врела. Изједначено је било и након последње дисциплине - преласка полигона, па је одлучивао већи број освојених победа по дисциплинама.

Врело је освојило прво место у фудбалу, били су најбољи и у одбојци, бацању камена и скоку у даљ и са четири освојена прва места пласирали се на велико финале Сеоских игара ССС 26. и 27. септембра у Врњачкој Бањи.

Пехар за друго место екипи Бргуле уручила је председница Скупштине општине Уб Ивана Николић, док је победнички пехар Врелу уручио испред Спортског савеза Србије Драган Шешум, а прелазни пехар општине Уб заменик председника општине Александар Јовановић Џајић.

Тако су доказали да становници Врела нису добри само у фудбалу већ и у традиционалним дисциплинама.

Домаћини су сумирали утиске, председник општине Уб Глишић поручио је да ће Сеоске игре постати традиција, да је одушевљен идејом и реализацијом и жели да традицију врати у ову општину.

Челни људи Спортског савеза општине Уб председник Небојша Живановић и генерални секретар Дејан Максимовић могу бити задовољни целокупним такмичењем, учесницима је недостајала публика, па сви једва чекају следећу годину када ћемо, надамо се, моћи да уживамо у спорту у потпуности.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.