Почетна / Микс / Остали спортови

Чачак и Кикинда увертира за финале СИМ-а

Прошлогодишња победица Игара у тенису Сара Ђунисијевић положила је заклетву пријатељства
ФОТО: СИМ С. Цветковић

Последња два дана у оквиру овогодишње сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих, посетио Караван радости и пријатељства били су Чачак и Кикинда.

Лепи призори улепшали су терене Спортског центра Младост у Чачку. Након прве недеље у школским клупама, слободан викенд био је идеална прилика да се ужива у дружењу и спортским акивностима. Уз цео тим СИМ Србије, на челу са председницом СИМ Иваном Јовановић, спортску директорку Зорицу Мијатовић, на отварању били су и Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, Владан Милић, заменик градоначелника, Ивана Вукајловић, координаторка Игара и Милош Стеванић, директор СЦ Младост. Испред компаније НИС отварању је присуствовао Петар Ђурић, директор сектора за управљање брендовима.

Ивана Јовановић је овом приликом градоначелнику Чачка уручила повељу као знак захвалности за сву помоћ коју локална самоуправа пружа у организацији Игара. Милун Тодоровић је свим учесницима пожелео успех у такмичењу.

– Већ трећу годину узастоопно Чачак је домаћин Дунав осигурање Спортских игара младих. Пресрећан сам што смо се укључили у ову дивну акцију, јер без младих заиста нема будућности у било ком сегменту живота. Ове године смо, упркос специфичним епидемиолошким околностима, успели да реализујемо сва планирана такмичења. У локалној самоуправи смо у претходне три године много тога урадили када је реч о развоју спорта у Чачку, пре свега у домену инфраструктуре. Када завршимо још два пројекта до краја године, свака матична основна школа у Чачку имаће фискултурну салу. Ту су и Ателетски стадион и прелепи Спортски центар Младост. Родитељима увек понављам савет да светионици њиховој деци треба да буду управо најуспешнији спортисти, који су славу Чачка и Србије пронели широм Европе и света: Радмило Мишовић, Драган Кићановић, Жељко Обрадовић, Драган Секулић, Славољуб Пипер, Ивана Вукајловић и многи други – нагласио је Милун Тодоровић.

Прошлогодишња победица Игара у тенису Сара Ђунисијевић положила је заклетву пријатељства у име свих учесника из Чачка, а у име судија то је учинио Радосав Дојчиловић. Бакљу пријатељства унела је одбојкашка репрезентативка Вања Гобељић.

Једно од такмичења које је наишло на посебно велико интересовање СИМ-оваца био је турнир у баксету „3 на 3” за средњошколце, који су организовали Град Чачак и Компанија НИС. Почетак турнира означио је градоначелник Тодоровић подбацивањем лопте. НИС се побринуо да Чачанима, кошаркашима, учесницима у Играма овај дан остане у дугом сећању и омогућио им дуеле са клинцима из јуниорске екипе КК „Партизан МТС“, чији је ова компанија вишегодишњи генерални спонзор.

Последњи град који је била Кикинда. У овом граду је, након узбудљивих такмичења реализованих на неколико спортских терена, финализован списак учесника великог Државног финала које ће се наредна три викенда, од петка до недеље, одржати у Брзећу на Копаонику.

Свечаном отварању Игара, на теренима СЦ Језеро, присуствовали су и Никола Лукач, градоначелник Кикинде, Милена Живков, чланица општинског већа задужена за културу и образовање, Драган Пецарски, већник задужен за спорт, Дејан Пудар, директор СЦ Језеро и Јелена Крвопић, координаторка СИМ за Кикинду.

–Идеја Спортских игара младих је да кроз спорт и дружење спајају и децу и одрасле. Вредност је и у томе што доприносе томе да деца израсту у добре људе, да науче да поштују праве вредности и да изграде и учврсте пријатељства како са другарима из своје околине и из своје државе, односно из целог региона. Мени је велико задовољство што сам, са позиције градоначелника Кикинде, ту да помогнем да Спортске игре младих наставе своју мисију. Подршка, дружење, здрав живот, фер-плеј, витештво, борба за победу – то је оно што краси Игре. А сви ми смо победили онда када окупимо велики број деце, када им омогућимо да путују и да се друже и када сваком детету пружимо прилику да се окуша у било ком спорту, знајући унапред да ће на крају заправо победити пријатељство, које остаје за цео живот и да ћемо на Игама видети слике деце онакве каква она увек треба да буду: са широким осмехом на лицу и са очима пуним радости – истакао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде, који је добио златну повељу због промоције идеје СИМ, претходних година.

Управо слике какве је он описао виђене су како на отварању Игара, тако и на теренима у Кикинди, где су деца показала све своје таленте, чим је њихов друг, талентовани фудбалер Огњен Угрешић, унео бакљу пријатељства и уследио је упаљен пламен пријатељства, као знак да Игре почну.

Осим компаније НИС, дугогодишњи партнери, покровитељи и спонзори Игара су и: председник Републике Србије Александар Вучић, Влада Републике Србије, Министарство просвете науке и технолошког развоја, генерални спонзор – компанија Дунав осигурање, компаније Цоца-Цола, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица и Подравка Србија, а технички партнер Игара је Савез за школски спорт Србије. Представници СИМ Србије и овим путем се захваљују медијима, на великој подршци коју дају овој манифестацији, у којој се деца региона бесплатно такмиче, друже и склапају нова пријатељства

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.