Почетна / Микс / Остали спортови

ПАДОВИ ОПАСНИЈИ ОД КОРОНЕ - Маркез оперисан, Крачлоу данас иде под нож

Сузукијев јахач Алекс Ринс трећи је возач који је тренутно повређен после измештања рамена
ФОТО: Инстаграм

Марк Маркез, актуелни шампион  краљевске класе, подвргнут је операцији десне надлактице у Барселони. Према речима хирурга Ксавијера Мироа, хируршки захват је био успешан. Пошто нервни систем није оштећен возач Хонде могао би да буде спреман за трећу трку сезоне планетарног шампионата, Велику награду Чешке у Брну.

Миро је италијанским медијима у болници „Декеус” навео да се Маркез и поред успешне операције налази у борби са временом како би би могао да се такмичи у Чешкој 9. августа.

Шпанац је пао у првој трци сезоне у Херезу после фантастичног повратак након грешке у првој половици трке. Успео је да напредује из круга у круг све до трећег места, а онда је кренуо да напада другопласираног земљака Маверика Вињалеса, изгубио је контролу над мотоциклом и доживео тежак пад.

Фабрички тим Хонде објавио је одмах после трке да Маркеза неће заменити други возач и очигледно да ће се његов брат Алекс, као једини представник тима Репсол, стартовати на Великој награди Андалузије у Херезу предстојећег викенда.

Повреда ће искључити Маркеза са друге трке у Херезу овог викенда што значи да ће остати без потенцијалних 50 бодова у већ скраћеној јурњави за титулу.

Кал Крачлоу, возач екипе ЛЦР Хонда, такође ће данас бити подвргнут операцији у Барселони, због повреде зглоба приликом пада на загревању. Сузукијев јахач Алекс Ринс трећи је возач који је тренутно повређен после измештања рамена у квалификацијама. Шпанац се нада да ће бити спреман за обрачун у недељу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.