Почетна / Микс / Кајак/кану

Међународна кајакашка федерација отказала већину такмичења због пандемије

Премијерно Светско првенство у неолимпијским дисциплинама у Сегедину одложено је за септембар
ФОТО: Н. Неговановић

Међународна кајакашка федерација (ИЦФ) отказала је данас већину такмичења због пандемије корона вируса.

Како се наводи на сајту Кајакашког савеза Србије, сви догађаји који су били заказани за мај, укључујуц́и Светско првенство у паракајаку и Олимпијске доквалификације у спринту у Дуисбургу, као и уводни ИЦФ Светски куп у кајаку спринт у Рачицама - отказани су.

Отказани су и предолимпијски кампови за тренинг у слалому у Токију у мају, јуну и јулу, Светско првенство за јуниоре и млађе сениоре у Бранденбургу, као и ИЦФ Светски шампионат у маратону и развојни камп у норвешком Баеруму.

Такође, отказан је и ИЦФ кану спринт Супер куп који је требало да се одржи у Оклахоми.

Два Светска слаломска купа, планирана за јун у италијанској Ивреи и француском Поу су одложени за касније током године.

Премијерно Светско првенство у неолимпијским дисциплинама у Сегедину одложено је за септембар и ове године ће бити једино међународно такмичење у кајаку и кануу спринт.

Светско првенство у поло кануу у Риму, биц́е одржано у априлу следец́е године, док је Светско првенство за океанске трке 2020. године у Португалу и даље планирано за септембар.

Генерални секретар ИЦФ Сајмон Тулсон изјавио је да је ИЦФ и даље опредељен за организовање међународних такмичења ове године, али да је неколико важних фактора укључено у доношење одлука.

- Морамо да осигурамо да здравље наших спортиста буде загарантовано у близини места одржавања и да је вирус под контролом у региону. Такође, желимо да осигурамо да спортисти имају прилику да тренирају између шест и осам недеља пре неког догађаја и да национални савези имају барем исто толико времена да саставе селекције за такмичења или да одрже државна такмичења. И што је најважније, сваки догађај који се одржи морац́е бити доступан огромној вец́ини земаља и спортиста широм света. То значи да ц́е претња коју представља корона вирус морати да буде под контролом у свету да бисмо могли да организујемо догађаје. Радимо неколико месеци унапред са организаторима да одлучимо да ли је догађај одржив или не - додао је Тулсон.

ИЦФ ће наставити са анализом ситуације сваких 15 дана, а ради и на новом календару такмичења за 2021. годину, који ц́е узети у обзир олимпијске и параолимпијске квалификације за Токио.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.