Почетна / Микс / Кајак/кану

ОЛИМПИЈСКИ ВИЦЕШАМПИОН ПОШТУЈЕ ПРАВИЛА - Миленко: Излазак на терасу ми дође као премија

Миленко Зорић „заробљен“ у дому у Бачкој Паланци, тераса као стаза и оаза, у изолацији приоритет цртаћи
ФОТО: М. Зорић

Миленко Зорић, актуелни европски шампион, олимпијски вицешампион и светски рекордер у дисциплини двосед на 1.000 метара (сва три успеха остварио с Марком Томићевићем у посади), од четвртка 19. марта је у изолацији. Тоталној.

Разлог: на територију Србије ушао је из иностранства, у време ванредног стања.

Трофејни кајакаш свесно је дошао у ситуацију да 14 дана не може да „макне“ из породичног дома у Бачкој Паланци.

- Били смо на припремама у Турској. Део екипе се, по плану вратио 14. марта, друга група у којој сам био и ја, требало је да остане још недељу дана – објашњава Зорић.

Из Србије су, као и уосталом из готово целе Европе, почеле да стижу све теже вести.

- Селектор Јованов је дао две опције: ко  хоће нека остане, ко жели нека се врати. У договору са њим сам одлучио да се спакујем и кренем ка Србији. Сам. Остатак репрезентације је одлучио да настави с тренинзима у Анталији.

Од првог дана Зорић је на вези с надлежним институцијама.

- Имао сам обавезу да се јавим Дому здравља. Такође, свакодневно добијам позиве: провера да ли сам код куће, али и како се осећам.

Тотална изолација значи забрана било каквог изласка и додира са „спољашњим светом“.

- Нема шта. У стану сам 24 часа, излазак на терасу ми дође као премија. Надишем се свежег ваздуха, видим мало светла. Не пада ми на памет да кршим правила. Проћиће и те две недеље.

Распоред дужности у породици се променио.

- Супруга Бојана набавља шта нам је потребно, док ја могу једино да тренирам и да се одмарам. 

Боравак у затвореном није тешко пао српском асу.

- Искрено, мало и прија. Нарочито у овим тренуцима када се ништа не зна како ће сезона да изгледа. Ако је уопште и буде. Добро ово дође да човек одмори главу.

Биљана и Миленко Зорић имају двоипогодишњег наследника Данила.

- Обрадовао се што сам се вратио. Играмо се, гледамо цртане филмове...

 Цртани филмови су, вероватно, приоритет.

- Зна се како то иде... – уз осмех поручује Зорић.

 

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.