Почетна / Микс / Кајак/кану

БиХ заменио Србијом: Савић кајакашка нада за Игре у Паризу

Репрезентација Србије у кајаку ојачана је новим веслачем, Дарком Савићем.
ФОТО: КСС

Бивши репрезентативац БиХ Дарко Савић добио је наше држављанство још 2013. године, а од петка званично је постао члан националног кајакашког тима.

Савићево искуство биће од великог значаја за наш национални тим, нарочито ако се узме у обзир чињеница да Србија није имала представнике на дивљим водама још од распада бивше државе.

- Као Банаључанин, могу да кажем да је Врбас савршен за тренинг. На искуство вежбања у тој реци надовезаћу сарадњу са Кајакашким савезом Србије. Знам како функционише српска кајакашка породица. Због тога очекујем да ће да ми помогну да померим сопствене границе. Сматрам да имам шта да покажем – рекао је Савић.

Амбиција нашег новог репрезентативца је да представља Србију на Олимпијским играма у екстремном кајаку. Реч је о дисциплини чије се премијерно издање очекује на идућим ОИ у Паризу 2024.

- У каријери сам прошао све. Сада се отворила прилика да се такмичим у новој дисциплини. Трке се возе на стазама на којим сам већ учествовао у слалом дисциплини, а ово је комбинација спуста и слалома.

Председник КСС Мирко Нишовић, срећан је што ће Савић бранити наше боје.

- Доласком Савића, покушаћемо да направимо искорак у екстремном слалому. Дарко је искусан такмичар. Поред тога је амбициозан, жели да се опроба у новој дисциплини и мени је драго што можемо да му изађемо у сусрет. Битно је и што је Дарко из Републике Српске, због чега је најнормалније да дође да весла за репрезентацију Србије. Ми ћемо му пружити подршку, како би могао да напредује, а значиће нам што ћемо и на дивљим водама да имамо представнике на Олимпијским играма, први пут после распада бивше Југославије – изјавио је Нишовић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Odlično sad ćemo da imamo kajakaša ko u čuvenom filmu Oslobađanje sa Džon Vojtom i Bert Rejnoldsom iz 74 dok voze kajak na divljim vodama u vukojebini. Samo da ne prođu kroz ludilo kakvo su oni u filmu prošli

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.