Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон задовољан првом победом у сезони

Британац сада има 85. победа у каријери, шест мање од рекордера Михаела Шумахера
ФОТО: Бета/АП

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је срећан због победе у данашњој трци Формуле 1 за Велику награду Штајерске, прве у новој сезони.

- Захвалан сам што сам поново на првом месту. Имам утисак да је прошло много времена откако сам победио у трци прошле сезоне и вратити се овако после тешког прошлог викенда је сјајно, велики корак напред - рекао је Хамилтон после трке.

Актуелни шампион је данас остварио прву победу у сезони, након што је прошле недеље у првој трци у Аустрији заузео четврто место. Британац сада има 85. победа у каријери, шест мање од рекордера Михаела Шумахера.

- Морам да захвалим мом тиму и свима у фабрици. Ово је чудна година, али сјајно је вратити се, возити и возити на овакав начин. Екипа је обавила фантастичан посао стратегијом и на мени је само било да све то сачувам, да избегавам ивичњаке и да победим.

Наредна трка вози се следеће недеље у Мађарској, а шестоструки светски првак је рекао да га то радује.

- Волим трке које се возе сваке недеље. Да ли можемо тако целе године?

Друго место заузео је његов тимски колега Валтери Ботас, који је победио прошле недеље на Шпилбергу.

- Луис је кренуо са пол позиције, имао је добар старт, контролисао је трку и није се догодило много тога. Почео сам са четвртог места и ово је, што се мене тиче, ограничавање штете. Ово је и даље добар број бодова и даље водим у шампионату па и није толико лоше. У квалификацијама није било идеално. Радујем се следећој недељи - навео је Ботас.

Он је неколико кругова пре краја обишао Макса Верстапена за друго место.

- То је била добра борба. Имао сам бољи темпо на крају, пошто сам касније ишао у бокс на замену гума. Блиска борба је увек забавна - додао је фински возач.

Верстапен је рекао да је пласман на подијум добра ствар, али да екипа још много мора да ради.

- Покушао сам да се борим за победу, али били смо спорији. Трудио сам се колико сам могао. Када је Валтери покушао да ме претекне покушао сам да му отежам, знао сам да ће то свакако урадити у наредном кругу, али макар је било забавно, пошто је остатак трке био прилично досадан.

Ферари није завршио трку, пошто су се Себастијан Фетел и Шарл Леклер сударили већ у првом кругу. Леклер се извинио и признао је одговорност за инцидент.

- Изговори нису довољни и разочаран сам у себе. Жао ми је, али то није довољно. Себ не сноси никакву кривицу. Данас сам лоше обавио посао. Изневерио сам екипу. Превише сам желео да освојим те позиције у првом кругу. Извући ћу поуке из овога - рекао је Леклер. - Ово су тешки тренуци за екипу. Ово нам не треба. Екипи ово не треба. Сав напор екипе сам бацио у канту. Био сам превише оптимистичан - додао је возач из Монака.

Фетел је рекао да се изненадио када је видео Леклера.

- Борио сам се са другим возачима, три возила су била у трећој кривини и нисам очекивао да ће Шарл да уради нешто. Мислим да није било довољно простора и да смо се због тога сударили. Велика штета и то је нешто што је требало да избегнемо, али нисам могао много тога да урадим другачије - навео је четвороструки светски шампион.

Наредна трка у шампионату вози се следеће недеље у Мађарској.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.