Почетна / Микс / Формула 1

СПЕКТАКЛ - Шампиони Роси и Хамилтон променили „аждаје” (ВИДЕО)

Несвакидашњи спектакл на стази у Валенсији, Луис Хемилтон на Јамахи, Валентино Роси у Мерцедесовом болиду
ФОТО: Инстаграм и Твитер

После неколик дана потпуне тишине и необјашњиве тајновитости коначно су се појавили фотографије, снимци и изјаве са несвакидашње представе на асфалту стазе у Валенсији. Један поред другог нашли су се власници чак 13 шампионских титула, господар Ф1 каравана Луис Хемилтон са шест и Доктор „краљевске класе” у Мото ГП серији Валентино Роси са седам круна. Како би све било драматичније и узбудљивије улоге су биле измењене. Британац је узјахао „јамаху” док је Италијан сео у кокпит Мерцедесовог болида.

Римска „Република” наговестила је да се иза медијске неочекиване тродневне блокаде крије чињеница да је Хемилтон пао и „растурио” Росијеву аждају на два точка, међутим о томе нема ни речи у извештајима, само велико одушевљење актера, очевидаца као и целокупне спортске јавности.

Валентино Роси вратио се болид Формуле 1 први пут после 2010. дебитујући у шампионској „Сребрној стрели”. Учествујући у специјалној „размени” вожње са владајућим Ф1 возачем легендарни Италијан, који је од 2004. до 2010. у шест наврата гостовао у Ферарију Ф1, добио је прилику да испроба и пакленог четвороточкаша који је 2017. освојио двоструку круну. Хемилтон је возио „јамаху М1” на којој је Роси у Валенсији недавно завршио сезону.

Наравно, времена нису мерена, а како тврде организатори овог спектакла возачи су били ментори један другом, размењивали су занатске финесе, тајне и уживајући одвезли неколико кругова.

- И раније сам био велики обожаватељ Луиса, али сада сам још више – истакао је Роси, седмоструки планетарни шампион. - Имали смо фантастичан дан у коме су се две врхунске класе мото спорта не само састале већ и радиле заједно. Испробавање Сребрне стреле за мене је била спектакуларна прилика. И раније сам возио Ф1 болиде, али се од тада много тога променило. Искрено, био сам импресиониран аутомобилом, својом вожњом, али и тимом Мерцедес-АМГ Петронас са којим је било сјајно сарађивати. Били су веома љубазни и олакшали ми упознавање болида – објаснио је Роси.

Луис је истакао да обожава Мото ГП и Валентина већ годинама и да му је давнашња жеља да се провоза на стази заједно са Италијаном и да стекне искуство вожње на два точка.

- Фантастично је видети легенду попут Росија у мом болиду. Био сам веома узбуђен због њега, подсетио ме је на мој први улазак у кокпит. Веома смо задовољни и због Валентина који је имао још једну прилику да се опроба у Ф1 аутомобилу. Уверен сам да је уживао, а чули смо и врло позитивне повратне информације. Све у свему, мислим да је то био сјајан, јединствен догађај – нагласио је Хемилтон.

Хамилтон је возио овогодишњи модел „јамаха М1” са комерцијалним Мишленовим супербајк гумама које се брзо загревају па су због тога погодне за новајлије попут Британца.

У сваком случају журка на точковима за незаборав.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.