Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон: Моја најтежа трка, борио сам се духом Никија

Хамилтон је победио у Монаку и остварио 77. победу у каријери
ФОТО: Бета/АП

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је данашња трка у Монаку била најтежа коју је возио, а победу је посветио троструком шампиону Формуле 1 Никију Лауди.

- Ово је дефинитивно била најтежа трка. Али, без обзира на све, борио сам се духом Никија, он је много утицао на наш тим и знам да ће гледати. Покушао сам да останем концентрисан и учиним га поносним, то је био циљ током читавог викенда, свима много недостаје - рекао је Хамилтон.

Хамилтон је победио у Монаку и остварио 77. победу у каријери. Он је имао великих проблема са гумама, у више наврата је питао екипу да ли да иде у бокс, али је издржао нападе Макса Верстапена из Ред Була и остварио важну победу.

- Нисам возио на 'празним' гумама још од 2009. године, када ме је Мекларен дуго оставио на стази у Шангају. Овде је одлична публика, надам се да није било досадно - навео је он.

- Било је напето, није требало да идем у бокс, научио сам на тежи начин. Био је погрешан сет гума, ако погледате задње гуме, имали смо контакт у шикани, али екипа је обавила невероватан посао и поносан сам што сам део ње. Надам се да ћемо наставити овако - додао је петоструки шампион света.

Два круга пре краја дошло је до контатка Мерцедеса и Ред Була, у покушају Верстапена да претекне Хамилтона.

- Било је близу, на срећу, видео сам га у последњем тренутку. Мислим да је његово предње крило било поред мог задњег точка, уплашио сам се да сам остао без гума - рекао је Хамилтон.

Верстапен је други прошао кроз циљ, али је због казне од пет секунди због небезбедног изласка из бокса и контакта са Валтеријем Ботасом из Мерцедеса, заузео четврто место, а његова друга позиција припала је Себастијану Фетелу из Ферарија.

- Било је тешко управљати трком, у Монаку се увек нешто деси. Мора да је Макс имао одличан одлазак у бокс, видео сам да су се дотакли у боксу. Мислио сам да имамо добру шансу да искористимо пробушену гуму на Валтеријевом болиду и покушали смо да останемо код Верстапена. Желео сам да га притиснем, али мучио сам се са гумама, не толико колико Луис и Макс, али моје се једноставно нису грејале - рекао је Фетел.

- То је било незгодно, али резултат је сјајан. Имамо много посла, нисмо довољно брзи у поређењу са овим момцима. Ники (Лауда) би данас био срећан. Увек је био ту, недостаје нам. Он је икона прошлости и будућности - додао је четвороструки светски шампион.

Ботас је заузео треће место.

- Разочаран сам, имао сам брзину и добро сам се осећао у возилу. Јуче су биле мале разлике, а то ми је данас отежало. Макс ме је ударио у боксу, није ми оставио простора и остао сам позади. Трка је била лагана после тога - навео је он.

Верстапен је рекао да се забављао током трке.

- Штета због казне, али дао сам све од себе да претекнем Луиса. Почео сам да га притискам, а он је појачао и користио је максимално гуме. Покушао сам да га притиснем. Трка је била забавна, волео бих да сам завршио на подијуму, али гледајући темпо, били смо јаки данас - додао је он.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.