Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон: Шумахер је и даље најбољи возач свих времена у Формули 1

Петоструки светски шампион Луис Хамилтон рекао је да је Михаел Шумахер и даље најбољи возач Формуле 1 свих времена
ФОТО: Бета/АП

Хамилтон је у трци у Мексику освојио пету шампионску титулу и изједначио се са Хуаном Мануелом Фанђом по броју титула. Испред њих једино је Шумахер са седам титула.

Пре трке, светски шампион из 1997. године Жак Вилнев оценио је за Скај да је Хамилтон испред Шумахера. Упитан да ли се сматра најбољим свих времена (ГОАТ), Хамилтон је рекао:

Никад не бих могао да кажем за себе да сам најбољи. Наравно, знам какве су моје способности, али, отац ми је увек говорио, још када сам имао осам година, да увек причам на стази. Желим да моји резултати и резултати других ствари које радим ван спорта допринесу, па да људи могу да формирају пристојно мишљење. Али, Михаел је и даље прилично испред по броју победа – рекао је Хамилтон, пренео је Скај.

Хамилтон је ове сезоне продужио уговор са Мерцедесом на још две године, па ће сигурно возити до 2020. године и има шансе да изједначи Шумахеров рекорд од седам титула. Он до сада има 71 победу, 20 мање од легендарног Немца.

Британац је рекао да никада није размишљао тако далеко, али да се нада да може да се примакне Шумахеру.

Нисам размишљао о том броју, пошто сам покушавао да се концентришем на ову титулу. Не знам да ли ћу имати прилике да освојим више, ко зна, али даћу све од себе да то остварим, 91 победа, на пример, то је много победа. Има још много до тога, али бићу овде још неколико година и надам се да ћу му се макар приближити. Михаел је био такав геније по томе како се уклопио у Ферари и шта је урадио са екипом. Увек ћу бити његов навијач – додао је Хамилтон.

Осим по броју титула и победа, Шумахер је бољи од Хамилтона по броју пласмана на подијум, 155-132. Хамилтон има више пол позиција, у чему је рекордер испред Шумахера, 81-68, али и више пута је био у првом реду на старту, 130-116. Претпоследња трка у овој сезони Формуле 1 вози се за две недеље у Бразилу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.