Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон после освајања пете титуле: Нестваран је осећај

Хамилтон је заузео четврто место у Мексику и освојио пету титулу, испред њега и Фанђа једино је Михаел Шумахер са седам шампионских титула
ФОТО: Бета/АП

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је вечерас да је нестваран осећај освојити пету шампионску титулу у Формули 1 и по броју титула изједначити се са легендарним Хуаном Мануелом Фанђом.

- Тренутно се чудно осећам. Титула није освојена овде, већ напорним радом у претходним тркама. Са Мерцедесом сам од 13. године и урадити ово, што је Фанђо урадио са Мерцедесом, осећај је невероватан и нестваран - рекао је Хамилтон после трке у Мексику.

Хамилтон је заузео четврто место у Мексику и освојио пету титулу. Испред њега и Фанђа једино је Михаел Шумахер са седам шампионских титула.

Хамилтон је током сезоне имао великих проблема са гумама, али је успео да их превазиђе и одбрани титулу. Он је кроз циљ прошао са минут, 18,737 секунди заостатка за победником.

- Трка је била ужасна. Одлично сам стартовао и попео се на друго место, али не знам шта се догодило после тога. Мучили смо се и Валтери и ја. Покушавао сам да се одржим на стази и завршим трку. Захвалан сам богу, а не бих био овде да није било моје породице и свега што је мој отац урадио. Ово искуство ме чини понизним - навео је британски возач.

Он је захвалио и својој екипи на великом раду током целе сезоне.

У Мексику је други пут узастопно победио возач Ред Була Макс Верстапен. Он је трку завршио резултатом сат, 38 минута, 28,851 секунди.

- Ово је сјајно. Старт трке био је кључан. Да будем искрен, синоћ нисам добро спавао. Болид је био бриљантан. Мислим да смо могли да заузмемо прва два места, али после проблема које је имао Данијел (Рикардо), морали смо да се осигурамо да завршим трку. Сви у екипи су обавили одличан посао, гуме су биле добре, екипа је била фантастична.

Друго место заузео је Себастијан Фетел из Ферарија са 17,316 секунди заостатка за Верстапеном. Он се борио за шампионску титулу са Хамилтоном, а Британац две трке пре краја има недостижних 64 бода.

- Ово није био лак дан. Али, Хамилтон је заслужио титулу, честитам њему и Мерцедесу, целе године су одлично радили. Био је бољи од мене. Морамо то да прихватимо и да им честитамо. Желели бисмо да смо се у трци за титулу одржали нешто дуже, али нисмо успели - рекао је Фетел.

Упитан шта је преломило сезону у корист Хамилтона, Фетел није желео да одговори, већ је отишао до Британца да му честита, након чега су се загрлили.

- Пет титула је невероватна бројка. Честитао сам му и рекао да буде ту и следеће године, да се поново боримо - навео је четвороструки првак света.

Треће место заузео је Кими Раиконен из Ферарија са 49,914 секунди заостатка.

- То су најбоље позиције које смо вечерас могли да освојимо. Ми увек желимо више, али не могу много да се пожалим. До краја имамо још две трке и покушаћемо да будемо бољи - рекао је Раиконен.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.