Почетна / Микс / Формула 1

Раиконен срећан због победе у Остину: Прошло је дуго, али опет сам ту

Кими је победио први пут од 2013. године и трке у Аустралији. То је била његова 21. победа у каријери
ФОТО: Бета/АП

Возач Ферарија Кими Раиконен рекао је да је срећан због вечерашње победе у трци Формуле 1 за Велику награду САД, прве од марта 2013. године.

- Били смо довољно брзи и били смо константни. Прошло је дуго, али опет сам ту - рекао је Раиконен, који је деловао готово равнодушно после трке. - Много сам срећнији него да сам завршио на другом месту. Срећан сам. Можда су навијачи срећнији, ово је био сјајан викенд, болид је био константно добар. Добро сам стартовао, возио сам најбоље што сам могао, а на крају гуме нису биле у најбољем стању. Макс је имао исти проблем, као и Луис, али били смо довољно брзи.

Он је победио први пут од 2013. године и трке у Аустралији. То је била његова 21. победа у каријери. Победио је резултатом сат, 34 минута, 18,643 секунди.

Друго место заузео је возач Ред Була Макс Верстапен са 1,281 секунде заостатка, а трећи је био возач Мерцедеса Луис Хамилтон са 2,342 секунде заостатка.

- Уништио сам патику, мислим да сам прејако притискао папучицу за гас. Мучио сам се са задњим гумама и борио сам се са Луисом. То је била добра борба, Луис је био на ивици и срећан сам што сам остао други - рекао је Верстапен.

Он је трку почео са 18. позиције.

- Помало неочекивано, добар је био старт, добар први круг, врло брзо сам био пети одакле сам могао да пратим водеће. Направили смо добру одлуку после које смо претекли Ботаса - додао је Верстапен.

Хамилтон је у трку ушао са 67 бодова предности над Себастијаном Фетелом из Ферарија и било му је потребно да освоји осам бодова више од Немца за освајање пете шампионске титуле. Хамилтон сада има 70 бодова више од Фетела.

- Наравно, мислио сам да ћемо моћи да остваримо бољи резултат, али остварили смо најбоље што смо могли. Морамо да наставимо да радимо за наредну трку. После мог првог одласка у бокс имао сам 12 секунди заостатка и био сам далеко. Знао сам да ћу два пута у бокс и сами смо себи отежали. Нисам сигуран како смо завршили са таквом стратегијом - навео је Хамилтон.

Наредна трка у шампионату на програму је 28. октобра у Мексику.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.