Почетна / Микс / Формула 1

Фетел се слупао, Хамилтон славио пред 165.000 навијача у Хокенхајму: Љубав побеђује све

Да нема кише Формула 1 би била најдосаднији спорт на свету, али...
ФОТО: Бета/АП

- Љубав побеђује све - радио везом јавио је Луис Хамилтон (33), бранилац титуле у Формули 1, после победе на трци у Хокенхајму. Славио је четврти пут у сезони, 66. у каријери (125. подијум) и преузео водеће место у шампионату са 17 бодова предности (188-171) у односу на другопласираног Немца Фетела из Црвеног коњића.

Британац је кренуо са 14 места због квара на болиду у квалификацијама, али га је погледала срећа, "јавила" се киша, "избацила" водећег Фетела из Ферарија у ограду, на разочарање 165.000 навијача.

Да није непредвиђених околности Формула 1 била би била најдосаднији спорт на планети. Нема ту тркања, само наредбе, као што је и сада било. Раиконен је на крају био трећи, али је у време када је био први добио поруку увијену у обланде да пусти Фетела да га претекне, Финац је све пропратио речима: "Реците ми отворено шта хоћете?". И, речено му је!

Када је на крају другопласирани Ботас после рестарта у финишу, десет кругова пре краја, притисао клупског колегу Хамилтона, био на прагу претицања, одмах се јавио бокс са речима: "Задржи позицију коју имаш!".

У оваквим околностима на крају је и разумљив тријумф браниоца титуле, четвороструког шампиона.

На почетку трке није било претицања, средином окршаја одустао је Рикардо због квара, Хамилтон је љуштио пнеуматике док није дошао до пете позиције, а онда је кренула киша и све се окренуло. Фетел се у спорој кривини забио у ограду, Хамилтон је сасекао улаз у бокс, али није кажњен!? после тога лако је остао на првом месту, јер му је клупски колега Ботас штитио леђа, а није смео да га претекне.

Наредна трка, пред једномесечну паузу у шампионату, на програму је наредне недеље за Велику награду Мађарске, на стази Хунгароринг.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.