Почетна / Микс / Формула 1

Победа Данијела Рикарда у Монте Карлу

Возач Ред Була Данијел Рикардо победник је трке за Велику награду Монака у шампионату Формуле 1
ФОТО: Бета/АП

Аустралијанац Данијел Рикардо је на чувеној стази у Монте Карлу остварио други тријумф ове сезоне, а седми у каријери.

Друго место припало је Себастијану Фетелу из Ферарија, а треће актуелном шампиону Луису Хамилтону из Мерцедеса.

Првих десет редом комплетирали су Валтери Ботас (Мерцедес), Кими Раиконен (Ферари), Естебан Окон (Форс Индија), Пјер Гасли (Торо Росо), Нико Халкенберг (Рено), Макс Ферстапен (Ред Бул) и Карлос Саинц (Рено).

У генералном пласману води Хамилтон са 110 бодова, испред Фетела са 96 и Рикарда са 72. Шампионат Формуле 1 наставља се 10. јуна трком за Велику награду Канаде.

Рикардо: Много више емоција него претходних дана
Победник трке за Велику награду Монака у Формули један, Данијел Рикардо рекао је да осећа много емоција после тријумфа.
Много је емоција, много више него јуче... Имали смо много проблема. Осећао сам да је трка изгубљена и мислио сам да је готово. Одлично се осећам – рекао је Рикардо после трке.
Рикардо је био најбржи у Монте Карлу, пошто је претходно освојио пол позицију на тој трци.
Другопласирани Себастијан Фетел казао је да је трка била „незгодна”.
Имали смо брзину, али је трка била незгодна. Данијел је имао одговор све време. Имао сам проблема. Изгубио сам због својих гума – казао је Фетел.
Актуелни шампион и трећепласирани у Монаку Луис Хамилтон рекао је да жали бар за другим местом.
Свака част Данијелу и Ред Булу, урадили су фантастичан посао овог викенда. Било би лепо да сам завршио други, учинио сам све што сам могао – рекао је Хамилтон.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.