Почетна / Микс / Формула 1

Екипе Формуле 1 причају о Хамилтоновом уговору oд 160 милиона евра

Хамилтон се нашалио да се прелазак у Ферари „не би догодио”, пошто Фетел има право на вето приликом довођења возача
ФОТО: Бета/АП

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон није још продужио уговор са екипом, обе стране нису саопштиле због чега се то одлаже, али чланови осталих екипа у Формули 1 мисле да је реч о новцу.

Актуелном светском шампиону на крају сезоне истиче уговор, Мерцедес му је понудио нови, али он није одлучио да ли ће потписати.

Медији су спекулисали да Хамилтонов нови трогодишњи уговор вреди 160 милиона долара.

- Једино што могу да замислим је да се потписивање уговора одлаже због новца. Мислим да се ради о сулудој цифри о којој је директор Мерцедеса Тото Волф причао, а због које му очи сузе. Хамилтон има скуп начин живота. Он је четвороструки светски првак и сигурно није јефтин. Претпостављам да то има везе са кашњењем - рекао је директор Ред Була Кристијан Хорнер.

Хамилтон је јуче рекао да не жури са потписивањем новог уговора и да „ако није спреман ове недеље и ако није спреман наредне недеље, онда није спреман”.

Британац одаје утисак да једино он одлучује када ће потписати. Волф је рекао да то није случај, али није дао крајњи рок.

- То је процес и не желимо да притискамо једни друге за потписивање документа које ће се свакако догодити. То је у току и у завршној фази. Добацујемо се имејловима око детаља. Не желим да поставим рок пошто ћете тада питати зашто се то још није догодило - навео је Волф.

Такође постоје дилеме око ангажмана и осталих возача у Формули 1. Возач Мерцедеса Валтери Ботас није обезбедио нови уговор, пошто му стари истиче на крају сезоне, док Данијел Рикардо из Ред Була разматра опције за 2019. годину.

У Мекларену се надају да ће Фернандо Алонсо остати, а Ферари мора да одлучи да ли ће задржати Кимија Раиконена. Финац у октобру пуни 39 година, али је ову сезону почео добро. Медији су спекулисали да би Хамилтон могао да пређе у Ферари и вози са великим ривалом Себастијаном Фетелом.

- Не бих имао ништа против. Прилично сам сигуран да је Луисов приоритет Мерцедес. Све друго би било велико изненађење - навео је четвороструки светски првак Фетел.

Хамилтон се нашалио да се прелазак у Ферари „не би догодио”, пошто Фетел има право на вето приликом довођења возача.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.