Почетна / Микс / Формула 1

Верстапен најбржи у Малезији, судар Фетела и Строла после трке!

Возач Ред Була Макс Верстапен победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Малезије и остварио другу победу у каријери
ФОТО: Ројтерс

Верстапен је у четвртом кругу обишао возача Мерцедеса Луиса Хамилтона и до краја је сигурном вожњом сачувао победу.

Верстапен је пети возач који је ове сезоне побеђивао у шампионату. Хамилтон је заузео друго место, а трећи је био Данијел Рикардо из Ред Була.

Возач Ферарија Себастијан Фетел заузео је четврто место иако је кренуо из последњег реда, пети је био Валтери Ботас из Мерцедса, а шесто место заузео је Серхио Перес из Форс Индије.

Бодове су још освојили Стофел Вандорн из Мекларена, возачи Вилијамса Ленс Строл и Фелипе Маса, као и Естебан Окон из Форс Индије.

Троструки светски првак Хамилтон увећао је предност у генералном пласману на 34 бода у одоносу на Фетела. Наредна трка у шампионату вози се 8. октобра за Велику награду Јапана.

ФИА неће покренути поступак поводом инцидента
 
Међународна аутомобилска федерација (ФИА) неће покренути поступак после судара возача Ферарија Себастијана Фетела и Ленса Строла из Вилијамса по завршетку трке Формуле 1 за Велику награду Малезије, пренео је Скај.
По завршетку последњег круга дошло је до контакта између Строла и Фетела, а возач Ферарија тврдио је да га је Строл ударио. Болид Ферарија био је оштећен, а отпао му је и точак. Ту се зауставио возач Заубера Паскал Верлејн и повезао је Фетела до бокса.

ФИА је просудила да ниједан возач није био "потпуно или претежно крив" за инцидент, због чега неће покренути поступак.

Фетел је рекао да он није крив и да се судар догодио пошто Строл "није гледао" и да не зна у каквом стању је мењач Фераријевог болида.
"Сигуран сам да ћемо пронаћи начин. Имали смо веома добро возило, да смо кренули из првих редова мислим да бисмо победили. То се данас није догодило. Мислим да смо били најбржи на стази, али морао сам да кренем са последње позиције. Трку нам је отежало и то што се Кими (Раиконен) повукао пре почетка", навео је четвороструки светски првак.
Строл је инцидент назвао чудним.
"Возио сам полако према боксу. То је био врло чудан инцидент. Трка је била завршена, па нисмо пазили", навео је он.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.