Почетна / Микс / Формула 1

Верстапен срећан због победе у Шпанији: Ово је сјајан резултат за екипу

Актуелни светски шампион Верстапен има 110 бодова, Леклер 104, а трећепласирани Перес 85 бодова
ФОТО: ЕПА/Е. Фонткуберта

Возач Ред Була Макс Верстапен рекао је да је срећан због данашње победе у трци Формуле 1 за Велику награду Шпаније, у којој је имао „тежак почетак, али добар завршетак”.

Верстапен је победио на Каталуњи, остварио 24. победу у каријери и преузео вођство у генералном пласману. Он је у првом делу трке излетео са стазе, имао је и проблема са болидом, али је успео да их превазиђе али и да искористи то што је проблема са својим болидом имао и до тада водећи Шарл Леклер из Ферарија, који није завршио трку.

Све то ми је много отежало, али успели смо да вратимо вођство, возимо нашу трку и на крају победимо. Почетак је био тежак, али завршетак је био добар. Покушавао сам да останем концентрисан, наравно није лепо када се такве ствари догоде. Срећан сам због победе и веома сам срећан због Чека (Серхио Перес). Ово је сјајан резултат за екипу”, рекао је Верстапен после трке.

Његов тимски колега Серхио Перес заузео је друго место, а у једном тренутку из екипе је добио наредбу да пропусти Верстапена, што се њему није допало. Он је по завршетку трке путем радија поручио екипи: „Срећан сам због екипе, мораћемо да разговарамо касније”.

Овог викенда осетио сам огромну подршку и изузетно сам срећан што сам први пут на подијуму у трци у Шпанији. Било је тесно, али ово је сјајан резултат за тим и срећан сам због тога. Имали смо другачије стратегије у вези са гумама и пропустио сам Макса, али после тога сам помислио да бих могао да га прођем и да не губим драгоцене секунде како би моја стратегија успела. Али, ипак... ово је тимски резултат”, навео је он.

Треће место заузео је возач Мерцедеса Џорџ Расел.

Данас је било веома тешко. Урадио сам све што сам могао да задржим Макса. али обавио је сјајан посао. Веома сам поносан што стојим овде, екипа је обавила сјајан посао, хвала свима у фабрици. Када сам видео болиде Ред Була у ретровизорима радио сам све да их задржим, било је то пар кругова за уживање и задовољан сам што могу да одем кући трећим местом и са бодовима за екипу. Честитам Максу”, рекао је Расел.

Актуелни светски шампион Верстапен има 110 бодова, Леклер 104, а трећепласирани Перес 85 бодова.

Наредна трка вози се за седам дана за Велику награду Монака.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.