Почетна / Микс / Формула 1

Астон Мартин представио нови болид

Астон Мартин је последњи пут у шампионату Формуле 1 наступао давне 1960. године, када није успео да освоји ниједан бод
ФОТО: Твитер/Астон Мартин Ф1 тим

Британски тим Астон Мартин представио је данас нови болид са којим ће наступати у предстојећој сезони Формуле 1.

Астон Мартин је последњи пут у шампионату Формуле 1 наступао давне 1960. године, када није успео да освоји ниједан бод.

У предстојећој сезони овај болид ће возити четвороструки светски првак Немац Себастијан Фетел.

Фетел је у у досадашњој каријери победио на 53 трке у шампинату, али је у прошлој веома лошој сезони у Ферарију само једном успео да дође до победничког подијума.

- Волим историју ауто трка, а Астон Мартин је једно од великих имена прошлости, па је забавно бити део повратка ове екипе - рекао је Фетел на представљању болида.

Ово ће Фетелу бити четврти тим у Формули 1. Каријеру је почео у Торо Росу, затим је са Ред Булом у периоду од 2010. до 2013. године освојио четири шампионске титуле, а 2015. године је прешао у екипу Ферарија.

- Још нисам возио болид, али мислим да изгледа сјајно. Заиста се радујем што ћу га ускоро возити на стази - додао је 33-годишњи Немац.

Поред Фетела, Астон Мартин ће возити и Канађанин Ленс Строл, чији је отац Лоренс Строл власник тима након што је прошле године у априлу преузео екипу за износ билизу милијарду долара.

- Астон Мартин који се враћа у Формулу 1 након одсуства од 61 године имаће снажан ефекат на спорт, медије и навијаче, изазивајући глобалну пажњу. Сада имамо све делове, људе и партнере, како бисмо остварили напредак. Чврсто верујем да имамо савршену комбинацију искуства и младости у Себастијану и Ленсу - рекао је власник екипе Лоренс Строл.

Тим је након промене власника преименован из Рејсинг Поинта у Астон Мартин, а на крају сезоне раскинут је уговор са дотадашњим возачем Мексиканцем Серхиом Пересом, који је прошле године забележио једну победу.

Предсезонска тестирања почеће у Бахреину од 12. до 14. марта, а прва трка у новој сезони је на распореду 28. марта у истој држави.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.