Почетна / Микс / Формула 1

Перес: Могао бих да направим паузу у 2021. години

Једна од могућности за Переса је Ред Бул, који није објавио возача на следећу годину
ФОТО: ЕПА/Мигуел Медина

Мексички возач Серхио Перес рекао је данас да његова будућност у Формули 1 не зависи од њега и да је спреман да направи паузу у 2021. години.

Возач Рејсинг Поинта постиже добре резултате ове сезоне, тренутно је четврти у шампионату, упркос томе што је пропустио две трке због корона вируса. Екипа Рејсинг Поинта је одлучила да не продужи сарадњу са Пересом, већ је ангажовала четвороструког светског првака Себастијана Фетела, који на крају сезоне напушта Ферари.

"Мислим да Формула 1 није 100 одсто повезана са наступима. То видимо и са осталим возачима, има много ствари које се дешавају ван кабине, око возача и то није у мојим рукама. Заправо нисам забринут, желим на високом нивоу да завршим сезону и видећемо шта ће се догодити", рекао је Перес за Скај.

Једна од могућности за Переса је Ред Бул, који није објавио возача на следећу годину. Извесно је да ће за тај тим возити Макс Верстапен, али не и да ли ће уговор бити продужен са Александром Албоном.

"Тренутно сам концентрисан да добро завршим сезону, ако се појави прилика... сјајно. Ако не, спреман сам да паузирам годину дана", додао је 30-годишњи мексички возач.

Перес је прошлонедељну трку у Истанбулу завршио на другом месту, чиме је изједначио рекорд каријере, а сваку трку ове сезоне завршио је међу првих 10 возача.

"То је посебан резултат. Нисам имао лагану сезону, догодило се много ствари, успони и падови. Имао сам корона вирус, пропустио две трке, било је тешко. Остао сам без места у тиму, тражим ново, није била стабилна година, али је дефинитивно добар резултат", навео је Перес.

Он је рекао да верује да ове сезоне достиже врхунац као возач.

"Имао сам веома добре сезоне у прошлости, али нису били сматрани добрим због потенцијала болида. Завршавао сам сезоне на седмом, неколико пута на осмом месту, али сам и даље радио добар посао, сјајан посао. Мислим да сам сада на веома добром нивоу у каријери, вероватно на врхунцу у смислу искуства, разумевања и комуникације са екипом. Сигуран сам да ће нам овај пласман на подијум (у Истанбулу) помоћи да последње трке у сезони завршимо на високом нивоу", додао је Перес.

Наредна трка у шампионату на програму је 29. новембра за Велику награду Бахреина.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.