Почетна / Микс / Формула 1

Раиконен и Ђовинаци и следеће године возе за Алфа Ромео

Возачи Алфа Ромеа Кими Раиконен и Антонио Ђовинаци продужили су уговор и наступаће за ту екипу и у следећој сезони Формуле 1
ФОТО: ЕПА/Дијего Азубел

Раиконен и Ђовинаци ће тако и трећу сезону возити заједно у екипи. Следећа сезона биће 19. сезона у Формули 1 за 41-годишњег Финца, који је 11. октобра на трци у Немачкој постао возач са највише стартова у тркама - 322.

Он је у Формули 1 дебитовао управо у Зауберу, који се од прошле године зове Алфа Ромео.

"Алфа Ромео је за мене више од екипе, то ми је као друга породица. Много људи који су били око мене када сам дебитовао у Формули 1 2001. године су и даље ту, а јединствена атмосфера овог тима ми даје додатну мотивацију да наставим у 19. сезони у овом спорту, следеће године", рекао је светски шампион из 2007. године, наводи се у саопштењу екипе.

"Не бих био овде да не верујем у пројекат екипе и у оно што мислимо да можемо заједно да остваримо. Ово је екипа која више од речи вреднује напоран рад, а то одговара мом стилу. Радујем се следећој години и надам се да ћемо направити корак напред", додао је Раиконен.

Јуниор из Фераријеве академије Антонио Ђовинаци рекао је да је срећан што му је указано поверење.

"Екипа је много веровала у мене, а напорним радом и посвећеношћу дао сам све од себе да оправдам поверење. Остварили смо и неке добре резултате и мислим да сам дао допринос напретку екипе, али чека нас много тога, желимо да остваримо многе ствари заједно", навео је 26-годишњи италијански возач.
Алфа Ромео је тренутно осма у шампионату конструктора са пет бодова.

После објаве Алфа Ромеа о постави за 2021. годину, остале су још четири екипе које то нису учиниле - Мерцедес, Ред Бул, Алфа Таури и Вилијамс.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.