Почетна / Микс / Формула 1

Биното: Фетел и Леклер имају исте верзије Фераријевог болида

Возачи Ферарија у овом шампионату имају различите сезоне, Себастијан је био бољи од Леклера само у Мађарској и Белгији, не рачунајући трке у којима се возач из Монака повукао, а у квалификацијама од њега је био бољи само у Мађарској и трци за Велику награду Штајерске
ФОТО: ЕПА/КРИСТИЈАН БРУНА

Директор Ферарија Матија Биното поновио је да возачи те екипе Себастијан Фетел и Шарл Леклер имају иста верзије болида СФ1000, након што су имали различите наступе и резултате у трци Формуле 1 за Велику награду Португалије.

У трци у недељу Леклер је стартовао са четврте позиције, на којој је и завршио, док је Фетел стартовао са 15. места, а трку је завршио на 10.

Возачи Ферарија у овом шампионату имају различите сезоне, Себастијан је био бољи од Леклера само у Мађарској и Белгији, не рачунајући трке у којима се возач из Монака повукао, а у квалификацијама од њега је био бољи само у Мађарској и трци за Велику награду Штајерске.

Многи се питају да ли Леклер и Фетел возе различите верзије Фераријевог болида, што је Биното оштро одбацио.

- Машине су апсолутно идентичне, нема сумње. Надам се да Фетел може да има добре квалификације у Имоли, да оде даље од тога и искористи више од његове неоспорне возачке способности. Леклер је сигурно веома добар, али очекујем више од другог возача - навео је Биното, пренео је Скај Италија.

Фетел је у недељу после трке рекао да не може да буде задовољан било којом трком у којој освоји само бод.

-Сматрам да морамо да имамо исте болиде и верујем људима око мене у гаражи. Заиста сам се трудио да направим добре кругове, да будем константан и осетим све то што је можда Шарл у стању да осети. Радим на томе, не постоји ништа друго осим посла који ће ме извући из тога-, рекао је четвороструки светски шампион.

-Заједно са тимом покушаћу да остварим максимум и надам се да ће следеће недеље бити боље. Тренутно наша слабост је субота (квалификације). У недељу се мучимо пошто смо увек окружени другима, веома је тешко тркати се и другачије нам је него водећима. Можда ово и није најбоље поређење-, додао је тада Фетел.

Трка у Имоли вози се у недељу, а за разлику од осталих трка, у петак неће бити одржани тренинзи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.