Почетна / Микс / Формула 1

Волф није забринут због Хамилтоновог уговора

Хамилтону на крају године истиче уговор, а још није почео преговоре са Волфом о наставку сарадње
ФОТО: ЕПА/Хорхе Гереро

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је данас да није забринут око тога да ли ће шестоструки светски првак Луис Хамилтон продужити уговор за следећу сезону у Формули 1.

Хамилтону на крају године истиче уговор, а још није почео преговоре са Волфом о наставку сарадње.

- Ако удари астероид, све је могуће. Али, у овом тренутку нема разлога да он не жели да буде у најбржем болиду и ми желимо њега у том болиду, па је то савршени спој - рекао је Волф за ББЦ Радио 4.

Хамилтон је у недељу био трци у Португалији са 92 тријумфа постао возач са највише победа у Формули 1, а иза њега остао је Михаел Шумахер са победом мање. Такође, Хамилтон ове сезоне покушава да изједначи Шумахеров рекорд од седам шампионских титула.

Он је пре трке у Портимау рекао да жели да остане у Мерцедесу, али да „има много питања на која су потребни одговори”, у вези са детаљима уговора.

Један од разлога одлагања преговора је и корона вирус, пошто Хамилтон жели да смањи ризик од заразе. Ако се разболи Луис би морао да пропусти трку, што би угрозило његову борбу за титулу.

Волф је рекао да је пре трке био у Монаку, где Хамилтон живи, али да је ипак одлучио да је одржавање састанка превелики ризик.

- Сада смо у ситуацији да сви желимо да наставимо. Био сам у Монаку прошле недеље и одлучио сам да се не састанемо, најгоре што је могло да се деси је да донесем корону на састанак. Једноставно није дошло време за састанак. Надам се да ћемо наредних неколико трка завршити на високом нивоу, а онда се концентрисати на уговор - навео је Волф.

- Ситуација је врло једноставна и знам да постоје теорије завере у Формули 1, али Луис и ја живимо као пустињаци, а наш тим је посебно дисциплинован. ;Имамо још 11 кола за наше особље, не дозвољавамо да више од две особе обедују заједно, седам или осам најважнијих особа не смеју да буду у контакту са другима, а возачи су највише изложени - додао је он.

Волф је похвалио Хамилтона због жеље да стално напредује.

- Луис Хамилтон кога сам упознао 2013. године када смо обојица почињали у Мерцедесу је тотално другачија особа од ове данас. Он се стално преиспитује, развија ван болида, његова личност, његове вештине и то је инспиришуће. Сваког дана он жели да буде бољи него што је био дан раније - истакао је Волф.

Хамилтон је први у генералном пласману са 77 бодова више од тимског колеге Валтерија Ботаса.

Наредна трка у шампионату вози се 1. новембра у Италији.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.