Почетна / Микс / Формула 1

ФИА неће покренути истрагу против Хамилтона због спорне мајице

Полиција у цивилу убила је у марту у Кентакију медицинску радницу 26-годишњу Афроамериканку Бриону Тејлор током рације у њеној кући, погодивши је са осам метака
ФОТО: Бета/АП

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) ипак неће покренути истрагу против шестоструког светског шампиона Формуле 1 возача Мерцедеса Луиса Хамилтона, који је уочи и после трке за Велику награду Тоскане носио мајицу са натписом у вези са убиством Афроамериканке Брионе Тејлор.

ФИА је у понедељак разматрала да ли је Хамилтон прекршио правила, а како је наведено, возачима ће послати разрешене смернице о активностима пре и после трка, укључујући и то шта се може, а шта се не сме носити, пренео је Скај.

Хамилтон је у недељу победио у трци за Велику награду Тоскане, а на подијум је изашао носећи мајицу са натписом "Ухапсите полицајце који су убили Бриону Тејлор". Исту мајицу носио је и пре трке, а изјаву после победе у Муђелу завршио је реченицом: "Правда за Бриону Тејлор".

Полиција у цивилу убила је у марту у Кентакију медицинску радницу 26-годишњу Афроамериканку Бриону Тејлор током рације у њеној кући, погодивши је са осам метака.

Хамилтон је најгласнији у Формули 1 по питању борбе за људска права и расну једнакост. Он је од почетка сезоне носио мајицу са натписом "Животи црнаца су важни" и уочи сваке трке клекне, заједно са неколицином осталих возача.

Хамилтон је данас на друштвеним мрежама рекао да ће наставити да се бори за промену и позвао све да се уједине како би се борили за правду.

- Желим да знате да нећу престати, нећу попустити и нећу одустати од коришћења ове платформе да истакнем оно што верујем да је исправно. Желим да захвалим онима који настављају да ме подржавају и шаљу ми љубав, веома сам захвалан. Али, ово је путовање свих нас, да се окупимо и боримо против неправде, не само расне. Можемо да помогнемо да ово буде боље место за нашу децу и будуће генерације - навео је Хамилтон на Инстаграму, где га прати 20 милиона људи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.