Отворено првенство Србије у знаку Кинезиса, Црвене звезде и ЏК Београда

1

Празник џудоа после две године по први пут угостио је и гледаоце који су испунили трибине вождовачке хале

ФОТО: ЏСС

Џудисти Кинезиса из Ниша тријумфовали су на Отвореном првенству Србије одржаном овог викенда у Шумицама.

Празник џудоа после две године по први пут угостио је и гледаоце који су испунили трибине вождовачке хале.

У конкуренцији 190 такмичара из 43 клуба, 137 у мушкој и 53 у женској конкуренцији, највише медаља освојио је УЏК Кинезис, са десет одличја (2-5-3). Џудисти Црвене звезде вицешампиони су Првенства и у Љутице Богдана однели су осам одличја, (5-1-2) док су Романтичари, екипа ОЏК Београд такмичење завршили са шест медаља ( 3-1-2).

Немања Милић првотимац Кинезиса и репрезентативац Србије потврдио је доминацију у конкуренцији до 60 килограма.

- Задовољан сам и како сам радио на овом Првенству и наравно златном медаљом. Вратио сам се на трон. Вредно сам тренирао током целе године и припремао се за ово. Похвалио бих момке из категорије до 60кг јер је из године у годину све већи квалитет на Првенству- истакао је Немања Милић.

Освајач европских медаља Страхиња Бунчић првотимац Црвене звезде бриљирао је у категорији до 66 килограма.

- Данас је било изузетно добро, задовољан сам како сам радио мечеве. Био сам одличан, брз, тачан и све је прошло како треба. Настављам са припремама за Првенство Европе у Бугарској за месец и по дана. Желим да и тамо освојим златну медаљу ид а будем на нивоу као данас.

У категорији до 73 килограма, још једну титулу првака Звезди је донео одлични Филип Јовановић.

- Први утисци после освојеног злата су сјајни. Спремао сам се за ово и срећан сам што сам се попео на трон. Конкуренција је била добра као и сваке године јер је ово такмичење свима приоритет, кад је домаћа сцена у питању. Задовољан сам како сам одрадио цео турнир, настављам да се припремама за нека наредна такмичења.

У Руму, тачније у ЏЛ Словен одлази златна медаља за најбољег у конкуренцији до 81 килограма коју је освојио Урош Маџаревић

- Задовољан сам такмичењем. Надао сам се да ћу бити први. Конкуренција је била веома јака, можда и најјача ове године у конкуренцији мушкараца. Било је чак и странаца.

Одлични Дарко Брашњовић, члан трофејног клуба са Старе Карабурме (ОЏК Београд) окитио се титулом најбољег у категорији до 81 килограма.

- Задовољан сам веома, била је добра конкуренција, одлична организација. Првенство је окупило најбоље из земље, недостајало је пар бораца. Задовољан сам како сам радио мечеве, надам се најбољем на наредним такмичењима.

Навијаче плаво белог тима ( ОЏК Београд) обрадовао је и Филип Ђиновић ( до 100 кг).

- Било је веома јако Првенство, као и сваке године. Сви тренирају за ово такмичење и свако је могао да буде први. Настављам са тренинзима, окрећем се међународној сцени.

Очекивано,  у супертешкој категорији на највиши степеник победничког постоља попео се Жарко Ћулум (ОЏК Београд). Ћулум је и овим златом још једном потврдио доминацију у дивизији преко 100 килограма.

- Изузетно сам задовољан данашњим резултатом, али и тиме што се публика вратила у салу. Много је боља енергија него раније у условима пандемије. Надам се да је сада све готово. Конкуренција је била јака као и увек. Жао ми је што нису били Костић и Пргоњић, јер би било још јаче. Захвалио бих се спаринг партнерима из клуба што су ми помогли током припрема.

Код дама, у категорији до 48 килограма све навијаче Кинезиса обрадовала је Невена Милић (УЏК Кинезис).

- За ово такмичење се тренира целе године и изузетно сам задовољна како сам одрадила цело Првенство.  Конкуренција је била веома јака, девојке су биле одличне. Организација такмичења као и увек на врхунском нивоу.

Милица Николић (Раковица) трофејна српска џудисткиња и репрезентативка Србије, окитила се још једним златом, овога пута у категорији до 52 килограма. 

- Задовољна сам како сам данас радила с обзиром да се нисам такмичила у својој категорији. На овом такмичењу сам хтела да потврдим форму. Ове године смо имали мало турнира због ситуације у свету, тако да ми је ово значило као потврда квалитета, да сам на добром путу. Ово је једно такмичење у низу до Европског првенства које ми је ове године битно.

Марица Перишић ( Црвена звезда, до 57 кг) репрезентативка Србије  и једна од најбољих младих џудисткиња није крила задовољство још једном одлично провером пред Европско првенство за сениоре. 

- Конкуренција је била добра, био је ово још један тест за следећа такмичења. Оно што ми је драго је да се публика вратила у халу, да су ту да нас бодре и да је поново она права тамосфера на Првенству.

Звездине даме доминирале су и у конкуренцији до 60 килограма. Ања Обрадовић окитила се још једном златном медаљом.

- Драго ми је што је после две године публика поново била са нама, много је јачи утисак кад  је публика ту, боља је атмосфера. Уживала сам на овом такмичењу на коме је и организација била на врхунском нивоу. Драго ми је што сам учествовала и мала прилику да потврдим квалитет, већ трећу годину сам првак државе. Задовољна сам, ово је било још једно такмичење пре међународне сцене. Настављамо припреме за Европско првенство за сениоре, у априлу.

Јована Бунчић на најбољи начин се вратила на татами после најлепшег разлога за паузу, када је постала мама. У конкуренцији до 70 килограма, Јована је била неприкосновена.  

 - Ово ми је прво државно првенство после три године. Драго ми је да сам показала свој квалитет. Променила сам категорију и драго ми је дас ам и овде показала свој квалитет. Задовољна сам што се све враћа на старо, да је публика поново ту, организација је била одлична. Настављам са припремамам за наредна такмичења, посебно за Европско првенство у априлу.

Млада али већ трофејна репрезентативка Србије и узданица новосадске Славије, Милица Цвијић, тријумфовала је у категорији до 78 килограма.

- Задовољна сам како сам данас наступала. Имала сам четири меча, конкуренција је била добра. Ово је само станица на путу јер ме очекују мечеви међународних Купова, Европско првенство. Ово злато је подстрек да ин а тим такмичењима будем једнако добра.

Млада Катарина Орловић (Рума) окитила се шампионском титулом у дивизији преко 78 килограма.

- Задовољна сам учешћем, припремали смо се за ово. Конкуренција је била оштра, али сам успела да остварим оно што сам желела. Организација је била одлична, никад Првенство није било на оваквом ниову.

ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА

СЕНИОРИ до 60 кг, злато: Немања Милић (УЏК Кинезис). Сребро: Иван Леђански (УЏК Славија). Бронзе: Алекса Николић (Ниш) и Растко Анђелковић (Јединство) До 66кг, злато: Страхиња Бунчић (Црвена звезда). Сребро: Павле Крсмановић (УЏК Кинезис). Бронзе: Денис Јуракић (ОЏК Београд), Срђан Антељ (Цемент). До 73кг, злато: Филип Јовановић (Црвена звезда). Сребро: Александар Рајчић (ОЏК Београд). Бронзе: Слободан Ђорђевић (УЏК Кинезис), Дејан Волаш (УЏК Кинезис). До 81кг, злато: Урош Маџаревић (Словен).  Сребро: Ђорђе Станојевић (УЏК Кинезис). Бронзе: Јован Нишкановић (Црвена звезда), Андреy Дел Россо Пироло (Партизан Београд). До 90кг, злато: Дарко Брашњовић (ОЏК Београд). Сребро: Стефан Мајдов (Црвена звезда). Бронзе: Милан Михајловић (Ниш), Михајло Ћирић (УЏК Кинезис). До 100кг, злато: Филип Ђиновић (ОЏК Београд). Сребро: Александар Стојков (УЏК Кинезис), Бронзе: Војин Милићевић (Земун), Јован Вулин (Словен).  +100кг, злато: Жарко Ћулум (ОЏК Београд). Сребро: Игор Врачар (УЏК Кинезис), Бронзе: Владимир Гајић (Борац), Никола Раичевић (УЏК Славија).

СЕНИОРКЕ, до 48кг, злато: Невена Милић (УЏК Кинезис). Сребро: Мина Пешић (УЏК Кинезис). Бронзе: Мина Гачић (Црвена звезда) и Ива Милошевић (Раковица). До 52кг, злато: Милица Николић (Раковица). Сребро: Николина Нишавић (Партизан Београд). Бронзе: Нина Обадов (Партизан Нови Сад), Ања Стевановић (Винча). До 57кг, злато: Марица Пришић (Црвена звезда). Сребро: Теодора Ћопић (Раковица). Бронзе: Анастасија Миленовић (Партизан Нови Сад), Олга Орловић (Партизан Нови Сад). До 63кг, злато: Ања Обрадовић (Црвена звезда). Сребро: Јелена Тасић (УЏК Славија). Бронзе: Душка Беквалац (Југовић) и Теа Тинтор (УЏК Славија).До 70кг, злато: Јована Бунчић (Црвена звезда). Сребро: Катарина Нађ (Омладинац). Бронзе: Јована Чакаревић (Вождовац), Дуња Садику (Партизан). До 78 кг, злато: Милица Цвијић (УЏК Славија). Сребро: Јана Дугоњић (Партизан Београд). Бронзе: Дара Стојковић (ОЏК Београд) и Јована Ивановић (Младост Царина). +78кг, злато: Катарина Орловић (Рума). Сребро: Јована Милошевић (Жандармерија). Бронзе: Анастасија Богдановић (Партизан Београд), Емилија Павловић (Лесковац).

Kоментари (1)

Само регистровани и улоговани корисници могу да оцењују коментаре!

Пpиjaвa Региcтрyј ce

Додај коментар

Преостало карактера:
Srbija zemlja Zvezdaša

Institucija srpskog sporta.

Одговори

Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. СПОРТСКИ ЖУРНАЛ ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Да бисте видели остатак вести

Региструјтe Cе Пријавитe Ce

Пpиjaвa

Facebook Пријавa

или

Региcтрyј ce › Заборавили сте лозинку?

Региcтрyј ce

Facebook Пријавa

или

Унесите Вашу адресу е-поште да бисте добили нову шифру