Почетна / Микс / Борилачки спортови

ВАТРОГАСАЦ И ХУМАНИТАРАЦ ПРЕД НОВИМ БИТКАМА - За титулу на Видовдан

О Марковој каријери брину тренер и менаџер Лука Поповић и кондициони тренер Стеван Јовановић
ФОТО: СПБФ

Марко Николић, 30-годишњи српски ас магичног четвероугла, са скором од 25 победа (11 нокаутом), без иједног пораза, титулу ВБЦ шампиона Медитерана у полутешкој категорији (до 79,374кг) браниће на Видовдан, 28. јуна.

Иако је последња три месеца провео тренирајући јаче него икада, спремајући се за одбрану шампионског појаса 20. марта у Обреновцу против Француза Партика Боиса, морао је да се повинује одлуци да се све спортске активности у Србији морају да зауставе због коронавируса.

- Последњи дани су били исцрпљујући, јер, поред изузетно јаких тренинга, константно сам био под тензијом и утиском свега што се догађа у вези пандемије коронавируса. Сви смо се нашли у недоумици шта је то што нам се дешава.

Први тежак ударац Марко је доживео сазнањем да ће се борити у празној хали, без публике, а онда му се измакло тло под ногама, сазнавши да је меч одложен.

- Кад разбистриш мисли, схватиш да то није најгоре. Схватиш да је само важан живот, важни су људи, а спорта ће бити, као што је било и пре. Доћи ће нови дан, нова битка, нова шанса да боксујем.

Нови тремин за одбрану титуле је 28. јун, на Видовдан.

- Све ми ово говори да је тако требало да буде, да је то суђено. То је прави тренутак, на дан обележавања најсветијег националног празника - истакао је Николић.

Од 2011. Николић је припадник Ватрогасне бригаде у батаљону Вождовац, у 9. смени, где има свестрану подршку колега и начелника Радета Милошевића.

Познат је и као велики хуманитарац, небројано пута организовао је акције за помоћ болесној деци.

О Марковој каријери брину његов тренер и менаџер Лука Поповић и кондициони тренер Стеван Јовановић.

- Боксом се бавим од 15. године. Био сам кадетски, јуниорски и четири пута сениорски првак државе. Пет година био сам репрезентативац Србије, учествовао на међународним турнирима, светским и европским првенствима, и два пута на квалификационим турнирима за Олимпијске игре. Ушао сам у зрелу фазу каријере. Време је да реализујем све оно што до сада нисам.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.