Почетна / Микс / Борилачки спортови

Штефанек: По медаљу за Токио

На припремама на Белмекену, олимпијски победник Давор Штефанек сија од задовољства
ФОТО: wrestling-serbia.org.rs

Иза репрезентативаца у рвању грчко - римском стилом је 12 дана тренажног процеса на бугарској планини Рили, у СЦ Белмекен, лоцираном на 2.050 метара надморске висине. Припреме за наредну сезону почеле су раније и све је подређено Олимпијским играма у Токију.

После дужег времена на припремама Орлова је и актуелни олимпијски шампион, Давор Штефанек, најтрофејнији српски рвач у историји.

- Много пута сам се припремао на Белмекену, а последњих годину дана нисам имао базичне припреме, тачније, од Светског првенства у Будимпшети 2018. године, на којем сам био други. Тада сам део припрема провео уз упалу плућа, али сам дао све од себе да издржим напоре и спреман сам дочекао планетарни шампионат и освојио сребрну медаљу - огласио се Штефанек са припрема на Белмекену.

Разговарао је уз осмех и похвалио тренажни процес у Бугарској.

- Добро радимо, тренинзи су жестоки, напорни и разноврсни, али, издржавамо. Снага, кондиција, рвање, тактика, сви сегменти су ту. Има трчања по снегу и све сам ово прошао небројено пута, и ако неко зна, знам ја и моји другови, да без напорног рада и одрицања нема резултата. Атмосфера је одлична и увек смо ослоњени једни на друге, као и свих ранијих година. Недеља је дан за одмор, и после оваквих напора, жељни смо кревета.

Пред финални турнир плеј офа за екипног првака државе, Штефанек је изјавио за Журнал да су ОИ његов циљ и да жели да избори место у тиму за Токио. Тада је рекао да му је драго што има конкурента какав је Мате Немеш, који се изборио за олимпијску норму у категорији до 67кг.

Штефанек никад не пропусти да каже за Мату који је диван човек и спортиста и да су подстрек један другоме током вишегодишњих заједничких припрема националног тима. Узвратио је Мате готово истим речима, да су пријатељи и дуго тренирају заједно у репрезентаицји и да се спремају и ко буде бољи, нека иде у Токијо.

- Мате је изборио норму, много га ценим и поштујем - додао је олимпијски победник. - Ово је мој завршетак, а пред њим је будућност и године успеха. Ту су тренери, па ко буде бољи, нека одлуче. Донећу медаљу из Токија, то ми је једини циљ.

У фебруару је Европско првенство у Риму, Штефанек је најавио да ће бити учесник у категорији до 72кг.

- Није битно што није олимпијска категорија, треба се проверити после базичних припрема, а ЕП је најбоља прилика. Биће ту и турнира, али је циљ свих циљева, Олимпијада у Јапану. У фокусу свих такмичења у наредној години, то је изнад свега - закључио је Давор Штефанек, актуелни олимпијски шампион из Рио Де Жанеира (2016).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.