Почетна / Микс / Борилачки спортови

Међународни рвачки турнир „Трофеј Победник“ по 10. пут у БГД

„Трофеј Победник“ се одржава традиционално већ девет година, у организацији рвачког клуба „Победник“, општине Палилула и Рвачког савеза Србије
ФОТО: Танјуг

Међународни, 10. рвачки турнир „Трофеј Победник“, биће одржан у суботу, 30. новембра, у Спортској хали „Дејан Смиљковић“ у Падинској скели, најављено је данас на конференцији за новинаре у Градској општини Палилула.

Заменик председника општине Палилула Дарко Пауновић рекао је да општина сваке године издваја све више новца за спорт и његову промоцију.

- Ми се трудимо да улажемо у спортске активности, јер се надамо да ћемо тако децу склонити са улица и окренути здравим стиловима живота, а спортска хала у којој ћемо организовати турнир ће заблистати у пуном сјају - истакао је Пауновић.

Председник рвачког клуба „Победник“ из Борче Александар Гачановић нагласио је да тај клуб може да обећа још бољи и већи рад и очекује да ће се у скоријој будућности прослављати нека титула са великих шампионата.

- Очекујемо велики број гостију из земље и иностранства, из Грчке, Словачке, Хрватске, БиХ, Македоније, Бугарске. Били смо 2017. године и суорганизатори Европског првенства за школску децу, а након тога смо угостили и нашу репрезентацију - рекао је Гачановић и додао да је клуб имао заједничку акцију са општином Палилула, која је подржала бесплатан спорт за сву децу ове општине.

Генерални секретар Рвачког савеза Србије Милан Јелић изјавио је да је рвање најтрофејнији српски олимпијски спорт и да овај турнир представља место на коме се спортске вредности поштују.

- Очекујемо занимљив програм и ово је велика ствар за наш спорт. У то име смо израдили захвалницу за председника Палилула Александра Јовичића, захваљујући му тако на његовој неизмерној подршци - рекао је Јелић.

„Трофеј Победник“ се одржава традиционално већ девет година, у организацији рвачког клуба „Победник“, општине Палилула и Рвачког савеза Србије.

Манифестација ће званично бити отворена 30. новембра у 16 часова, а претходно ће бити одржане квалификационе борбе, са почетком у 12 сати.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.