Почетна / Микс / Борилачки спортови

Звезда јури круну у Лиги шампиона

Предстојећег викенда у португалском граду Одивеласу одржаће се завршница ЛШ
ФОТО: ЕЏУ

Џудисти Црвене звезде минуле сезоне у Букурешту исписали су још једну страницу клупске спортске историје. Бронзом освојеном у најјачем клупском такмичењу - Лиги шампиона, подигли су лествицу успеха на још виши ниво.

Трофејна црвено бела џудо екипа ове сезоне је пред новим изазовом. У португалском граду Одивеласу одмераваће снаге са најбољим екипама Старог континента у Лиги шампиона.

На татамију са Црвеном звездом снаге ће одмерити француски клубови Етоил Спортив, Флам 91, Голден Гори (Грузија), домаћини Спортинг, Клубул Спортив Муниципал Букурешт (Румунија) и руски Ратиборец и моћна екипа Јавара Нева из Санкт Петербурга.

- Увек испунимо оно што обећамо, тако је било и протекле сезоне. Постигли смо историјски успех, освојили бронзу у Лиги шампиона. На свако такмичење идемо само са највишим циљевима. Посебну захвалност дугујемо визионару и почасном председнику нашег клуба, Ивану Тодорову - истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

У Португалију путује екипа у саставу: Страхиња Бунчић, Михаил Морохојев (оба до 66 кг), Рустам Орујов, Александар Рајчић (до 73 кг), Стефан Мајдов, Милан Бунчић, Диминик Решел (до 81 кг), Дмитри Герасименко, Немања Мајдов (до 90 кг) и у конкуренцији преко 90 килограма, капитен екипе Бојан Дошен.

- Списак наше екипе довољно говори. Спремали смо се озбиљно за ово такмичење, као и уосталом за свако на које иде наша екипа, или на коме учествују наши такмичари у индивидуалној конкуренцији. Екипна такмичења у џудоу имају посебну атмосферу. Уз несумњив квалитет који поседује сваки од наших такмичара, Звездина екипа дише као један. То се видело И прошле године у Букурешту. Уз Звездине џудисте, као и сваке сезоне иду и верни навијачи, тако да подршка са трибуна неће изостати. Уверен сам да ћемо и ове године обрадовати љубитеље џудоа у Србији још једним врхунским резултатом - истакао је Стојан Вујко.

Историја клупских надметања почиње 2014. године, када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе.

Србија, али и Џудо клуб Црвена звезда уписали су се у спортску историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу, у Холандији, као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду.

Када је у питању Лига шампиона, 2017. у Анкари, Црвена звезда је била на корак до одличја и остварила пласман на пето место, да би већ следеће године црвено бели тим остварио историјски успех, бронзу у Лиги шампиона.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.