Почетна / Микс / Борилачки спортови

Батез примио Немеша: Континуитет врхунских резултата

Немеш је рекао да је веома срећан због бронзане медаље на Европском првенству, али да му је у овој години најважније да на Светском првенству, које се у септембру одржава у Казахстану, узме медаљу и визу за Олимпијске игре у Токију, где је себи за циљ поставио освајање медаље
ФОТО: Н. Неговановић

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас репрезентативца у рвању Виктора Немеша, који је на минулом шампионату Европе у грчко-римском стилу у Букурешту, у категорији до 77 килограма, освојио бронзану медаљу.

- За последње четири године Виктор је освојио шест сениорских медаља на Светским и Европских првенствима. Не постоји много спортиста који имају такав континуитет у остваривању врхунских резултата. С обзиром на то да је ово предолимпијска година и да је у септембру Светско првенство у рвању у Казахстану, сигуран сам да има реалне шансе да већ тада обезбеди олимпијску норму и да се на миру припрема за Олимпијске игре, на којима има реалне шансе да уђе у борбу за медаље. Свидело ми се да он размишља о златној олимпијској медаљи, јер само са високо постављеним циљевима има и шансу да те резултате и оствари - рекао је Батез.

Према Батезовим речима, Виктор и његов брат близанац Мате, такође репрезентативац у рвању, били су стипендисти Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Рвачки савез Војводине препознао је њихове потенцијале, у њихов рад се континуирано улаже још од кадетских дана и данас су они рвачи који ће сигурно бити окосница репрезентације у два наредна олимпијска циклуса.

Батез је посебно похвалио добар рад Рвачког савеза Србије, који је један од најтрофејнијих гранских савеза. На основу добре сарадње са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, Министарством омладине и спорта и Градом, Савез је у последње три године организовао два велика међународна такмичења у Новом Саду.

- То је модел који даје резултате и добар начин како да кроз организацију великих спортских манифестација промовишемо и тај спорт, услове за квалитетније тренирање, али и нашу земљу - нагласио је Батез.

Немеш је рекао да је веома срећан због бронзане медаље на Европском првенству, али да му је у овој години најважније да на Светском првенству, које се у септембру одржава у Казахстану, узме медаљу и визу за Олимпијске игре у Токију, где је себи за циљ поставио освајање медаље.

- Захваљујем се на подршци коју добијам од Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Покрајинска стипендија коју смо брат и ја добијали као млади рвачи омогућила нам је да тренирамо, купујемо опрему за рвање и да стигнемо до овог нивоа - истакао је Немеш.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић изјавио је да је ово било пето Европско првенство на коме су рвачи освајали медаље. Честитао је на успеху стручном штабу и Немешу, који се изванредно борио и показао да је један од најозбиљнијих кандидата за олимпијску медаљу.

- Задовољан сам и наступом осталих такмичара, који су показали да имају потенцијал за освајање олимпијских норми. Рвање је мали спорт, који је уз помоћ државе постигао врхунске спортске резултате - поручио је Трајковић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.