Почетна / Микс / Борилачки спортови

Немеш и Каџаја: Гледамо ка СП, а циљамо ОИ у Токију

Српски рвачи Виктор Немеш и Михаил Каџаја, освајачи сребрне медаље у грчко-римском стилу на Европском првенству у руском Каспијску, изјавили су данас да су задовољни успехом и да ће се потрудити да исправе све недостатке до Олимпијских игара у Токију 2020. године
ФОТО: Танјуг

- Задовољан сам резултатом, дао сам све у финалу за које сам знао да ће бити тешко јер је противник био на свом терену. Гледамо ка Светском првенству са циљем да исправимо грешке до тада, главни циљ су Олимпијске игре у Токију. Сви из репрезентације били су одлични, дали смо максимум, а драго ми је и због Мише (Михаил Каџаја прим. аут) којем је ово прва медаља и за њега има посебно значење - изјавио је Немеш на конференцији за новинаре у Медија центру.

Грузијац Михаил Каџаја, који наступа за Србију, рекао је да је срећан због сребра, али да циља злато у надолазећим такмичењима.

- Јако сам срећан због прве медаље и хоћу да узмем злато. Задовољан сам подршком савеза и тренера. Главни циљ су Олимпијске игре у Токију, којима претходи Светско првенство у Будимпешти - рекао је Каџаја.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић честитао је Немешу и Каџаји на успеху, захвалио се држави на подршци и разумевању и наговестио да се нада новим медаљама на предстојећем Светском првенству и Олимпијским играма у Токију за две године, на које гледа као на круну досадашњег рада.

- Искрене честитке и велико одушевљење за вицешампионе и њихове добре борбе, као стручном штабу и тренерима Стојану Добреву и Сретену Дамјановићу. Посебна захвалност иде нашој држави. Ми смо расли у сваком погледу, али осим талента, рада и љубави незанемарљива је подршка дрзаве. Не мора она бити материјална, већ кроз чињеницу да се резултати вреднују - рекао је Трајковић.

Тренер Стојан Добрев није искључио могућност да актуелни председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек учествује на Светском првенству у Будимпешти, а у осврту на успех у Каспијску истиче позитивне стране које, како каже, дају веру за даљи рад и нове циљеве.

- Урадили смо зацртано. Дали смо и више него што смо били у могућности, направили смо велики резултат. Михаил је пример вере у себе и доброг рада. Момци су осетили да не постоје непобедиви такмичари. Уочили смо пропусте и потрудићемо се да их исправимо до Олимпијских игара у Токију. Првенство нам је дало разлог да радимо још више и показало нам пут којим би требало да идемо - изјавио је Добрев.

Други тренер Сретен Дамјановић захвалио се председнику Србије Александру Вучићу и држави на подршци, а на ова достигнућа гледа као на део пута који би требало да буде крунисан Олимпијским играма у Токију 2020. године.

- Најважнија је спремност и мало повреда као доказ да се добро ради, а тада резултати не могу да изостану. Последњи циљ свега до сада урађеног би требало да буду Олимпијском игре у Токију, али очекујем добре резултате и у Будимпешти на Светском првенству - закључио је Дамјановић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rvanje
Stevan Micic je upravo osvojio prvu istorijsku medalju za Srbiju u slobodnom stilu. Apsolutno neverovatno. Momak je inace rodjen u USA i ovo mu je bilo pravo takmicenje pod nasom zastavom. Bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.