Почетна / Микс / Борилачки спортови

Светски првак Виктор Немеш за Журнал: Сањам олимпијско злато!

Виктор Немеш (до 75кг) нови је светски шампион. Млади ас, рођен 21. јула 1993. године, збрисао је сву петорицу конкурената у борби за титулу
ФОТО: РСС

Кад је у уторак, после мечева брата Мата, Виктор Немеш позвао из Париза, разговор је кренуо овим током:

Још нисам свестан шта сам урадио, ни сам не знам колико сам примио порука и честитки, неки су ми честитали титулу пре финалног меча. Био сам весео после тријумфа и сви око мене били су презадовољни. Испунио сам обећање дато после пораза у првом колу Европског првенства у Новом Саду. Звучи чудно, али ми је и то помогло да дођем до титуле светског првака. Не могу да заборавим разговор и анализу са тренером Стојаном Добревим. Тада сам рекао да ћу да нападнем медаљу у Паризу. Хоћу до Олимпијских игара у Токију сваке године да освајам медаљу, да не прекидам низ – истакао је Виктор.

Да ли је финални меч против Руса Александра Чекиркина био најтежи меч досадашање каријере?

Није био најтежи. Први дуел против Иранца Абдвалија и трећи, против Јермена Чалијана, били су далеко тежи. Од првог сам изгубио на Играма у Рију, од другог на последњем Европском првенству и хтео сам да се осветим. Нисам изгорео у жељама, вама сам рекао, после Европског шампионата у Новом Саду, да једва чекам дуел са Чалијаном. Победио сам га у четвртфиналу и осетио да сам близу медаље.

Од европског до светског првенства, за непуна четири месеца, много тога сте променили. Писали смо о променама у исхрани, начину борбе...

То је пуно допринело освајању златне медаљеНемеш је прекинуо питање и кренуо с одговором.

Све ћу исто да наставим, знам шта треба да једем, пијем, борбу ћу још више да усавршим. У нападу сам свестранији. Морам да похвалим тренере, мени су много помогли, отворили пут ка медаљи, Стојан Добрев и Сретен Дамјановић, то обавезно напишите. Тактика за сваки меч била је сјајна.

Олимпијске игре у Токију су нови сан?

Јесте, радићу још више да бих био први и на Играма у Токију. Али, хоћу да наредне године у Будимпешти одбраним титулу светског првака. Кад све ово прође, одмах ћу се припремати и размишљати о следећем Светском првенству.

Идол вам је Давор Штефанек?

Јесте мој идол, од првог дана у репрезентацији ми смо цимери на припремама. Рекао сам му да ћу да будем бољи од њега, као што је он надмашио свога идола, тренера Сретена Дамјановића. Одговрио ми је да ће још да осваја медаље, и да треба да га престигнем и да је то у спорту нормално.

Много вам је помогао у Паризу?

Како да није, овде је дошао да прими признање као најбољи рвач света, а загревао ме је пред мечеве. Дошао је с опремом, дао сам му патике и спаринговали смо. Био ми је, уствари, свима нама, огромна подршка. Он је невероватна, стварна легенда – закључио је Виктор Немеш.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SAVO
Bravo majstore...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.