Почетна / Микс / Борилачки спортови

Максимовић: Кукољ јурио из Немачке да стигне на мој меч, то се не заборавља

Освајач бронзе на ЕП у рвању Александар Максимовић лечи модрице после шампионата Старог континента у Новом Саду
ФОТО: Б. Цвијетић

Последњег дана Европског првенства у Новом Саду, Александар Максимовић (до 71 кг) разгалио је душу и срце љубитеља рвања и спорта у Србији.

Пуне трибине СПЕНС-а овацијама су поздравиле победу која је донела бронзану медаљу, треће одличје за Орлове на сјајно организованом Шампионату Европе.

- Читао сам интервју у Журналу са тренером Стојаном Добревим, каже да ме је видео у финалу. Размишљао сам и ја у том правцу. Био сам спреман, смирен и фокусиран на борбе. Међутим, мала глупост са Белорусом Лиаком коштала ме је меча за златну медаљу. И судије су кумовале томе, међутим, завеса је спуштена и не враћам се уназад. Мађар Балинт Корпаши, освајач титуле, није јачи и бољи, али до дуела није дошло. Задовољан сам трећим местом, сија и бронза а подршку са трибина у Српској Атини увек ћу памтити – рекао је Максимовић.

 У репесажу сте згромили Словака Дрмола тушем у 57 секунди, то је једна од најбржих победа на Европском првенству у Новом Саду?

- Кад сам видео да нема ништа од финала, кренуо сам силовито, ни бољи од Словака не би издржао налет. Квалитетнији сам и пред очима ми је била борба за бронзану медаљу.

Победили сте Јермена Еврика Никошосијана који се такмичи за Француску и завршили меч с модрицама. Нико, од освајача медаља, није их имао толико?

- Шампионат сам отворио с повредом аркаде изнад десног ока и носио сам чалму у преостала четири меча. Јермен с француским пасошем није бирао средства да дође до победе. Ударао ме је главом, испод левог ока имам модрицу, такође по телу, рану на носу. Нисам могао ока да склопим после освајања медаље, болове још увек осећам. Стављене су ми четири копче, као да сам био учесник боксерсог меча. У финишу, Јермен ми је гурао прсте у уста, желео је да га угризем и да се жали судији. Нисам насео и у другој рунди сам решио меч.

Лане сте били други на Европском првенству у Риги, 2011. у Дортмунду и годину касније у Београду, освојили сте треће место. Која је медаља најдража?

- Сребрена, освојена прошлог марта. Најтеже је било у Немачкој 2011. јер нисам био фаворит, а кад сам освојио бронзу у Дортмунду, прошао сам тежак пут. Сад сам далеко искуснији, од првог одличја прошло је шест година и много је лакше, нема притиска као раније.

У августу је Светско првенство у Паризу, тренер Добрев каже да можете до медаље?

- Тако и ја мислим. Бићу максимално спреман, два пута сам био пети на светским првенствима, дошло је време за одличје. Ценим свакога, али и себе и не дајем предност ривалима. Код нас нема паузе, одморићемо две недеље, и потом почињу припреме за Париз.

Породица и многобројни пријатељи из Београда дошли су у Нови Сад да подрже Максимовића. Били су примећени првак Европе у џудоу Александар Кукољ, и кајакаш Марко Томићевић други са ОИ у Рију.

- Бодрило ме је пуно пријатеља. Кукољ је близак с рвачима, два пута смо се припремали на Белмекену, јурио је из Немачке, после такмичења, да стигне на мој меч за медаљу. То међу спортистима остаје нераскидиво. Истакнете да је рвачки тим дивна породица, један другог увек бодримо, кад сам на снимку видео како су браћа из репрезентације стајала и бодрила ме, буквално носила, стегло ми се око срца.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.