Почетна / Микс / Борилачки спортови

Давор Штефанек спортиста године у Војводини

Рвач Давор Штефанек је изабран за најбољег спортисту АП Војводине, у традиционалном избору спортисте године новосадског дневног листа "Дневник".
ФОТО: Танјуг

Пехар за најбољег међу најбољима Штефанеку је уручио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, на свечаности која је јубиларни, 60. пут одржана у Хотелу "Нови Сад".

Када сам проглашен за најбољег спортисту у "Дневниковом" избору 2014. године, обећао сам да ћу из Рио де Жанеира донети злато, што се и остварило, и част ми је што сам се нашао у друштву најбољих спортиста којих у Војводини има много, рекао је Штефанек, захваљујући се на признању.

Друго место у престижном избору припало је веслачима Марку Томићевићу и Миленку Зорићу, а треће атлетичарки Ивани Шпановић.

Поред најбољих међу најбољима, изабрани су најбољи спортисти северне српске покрајине у 22 спортске дисциплине, а додељена су и посебна признања заслужнима из света спорта, међу којима су и фудбалски судија Милорад Мажић и спортски новинар Миша Поповић.

Посебне поклоне добило је четворо освајача медаља на параолимпијским играма у Рио де Жанеиру - стонотенисерке Бранислава Перић-Ранковић и Нада Матић, стонотенисер Митар Паликућа и стрелац Ласло Шурањи.

Како је речено на свечаности у Хотелу "Нови Сад", Олимпијске и Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру одређивале су спортска тежишта у свету на крају 2016. године, па је утолико и избор најуспешнијих такмичара по дисциплинама био усмерен првенствено ка олимпијским борилиштима.

Ипак, нису занемарена ни престижна такмичења на различитим меридијанима света, као ни резултати на домаћим такмичењима и првенствима.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитајући запосленима у "Дневнику" предстојећи велики јубилеј, 75. година од првог броја јединог дневног листа на српском језику на ћириличном писму у Војводини и 60.годишњицу избора најбољег спортисте Војводине, рекао је да је као Новосађанин заиста поносан на све оно што "Дневник" представља.

Са нама су представници спортске елите овог региона, тако да је "Дневник" очигледно препознат као права адреса која одређује какви смо били на спортском плану у протеклој години. Честитам лауреатима и добитницима ове престижне награде, а надам се да ће следеће године избор бити још тежи и да ће наши спортисти освојити још више одличја у свим дисциплинама – рекао је Вучевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.