Почетна / Микс / Борилачки спортови

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У KИК БОКСУ - Орловима три круне, пета титула за Коновалова (ФОТО)

Александар Коновалов је јунак СП у Италији. Пето злато заредом на светским шампионатима, и то у три различите категорије
ФОТО: kik boks savez srbije, wako

Репезентаивци Србије у кик боксу блистали су и претпоследњег дана на Светског првенству у италијанском граду Лидо Ди Јесоло.

У рингу их је било осморо. Забележили су пет победа и три пораза. Освојене су три титуле, исто толико сребрних медаља и два пласмана у финале. Злато за Србију освојили су Валентина Кери (лоу кик до 65кг), Милана Бјелогрлић (К1 до 60кг) и Александар Коновалов (лоу кик до 71кг), коме је то пета сениорска титула првака света, седма укупно, уз две јуниорске. Сребрна одличја припала су Невени Стефановић (ЛК до 70кг), Александри Крстић (К1 до 70кг) и Бобану Николићу (ЛК до 57кг). Данас су се у финал да боре Теодора Манић (К1 до 65кг) и Александар Менковић (К1 до 86кг).

Коновалов је јунак СП у Италији. Пето злато заредом на светским шампионатима, и то у три различите категорије! Овог пута у до 71кг. И Азербејџанац Алијев био је тврд ривал, али није одолео ударцима Коновалова. После прве рунде предао је меч.

- Следећа категорија биће до 75 килограма - после меча је изјавио Коновалов.

После Коновалова, златом се окитила Милана Бјелогрлић. Она је у К1 до 60кг победила Аустријанку Хеметсбергер. Милана је одбранила сцветско злато из Сарајева. Валентина Тина Кери је после жестоке борбе освојила злато. Марија Бодац из Хрватске се показала као тврда противница, али, Тина је пронашла пут дио победе.

У првом финалу СП Бобан Николић није успео да дође до најсјајнијег одличја. Упркос поразу од Мамадова из Азербејџана, оставио је одличан утисак пласманом у финале.

Александра Крстић је поражена у финалу од Холанђанке Мејер. Огроман успех направила је Невена Стефановић. Успела је да дође до финала, где ју је сачекала сјајна Рускиња Мареева. Невена се жестоко борила, али је Рускиња била боља и заслужено славила.

Сјајним победама у финале су се пласирали Теодора Манић и Александар Менковић. Теодора је победила Рускињу Непанаиди и у финалу ће да јој буде противница Туркиња Наган. Тежи посао имао је Менковић против Пољака Красона, али је ипак славио на поене. Противник у финалу ће да му буде Рус Пономарев.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuca
Konovalov vs Ceda Pantic pravo merilo, sta vise Novak Radulovic

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.