Почетна / Микс / Борилачки спортови

Српским боксерима две медаље на ЕП за младе

Осим медаља Цамовић и Мемић обезбедили су финансијску награду од Боксерског савеза Србије - по 240.000 динара, плус ће сваки боксер добити по 40.000 динара за победу на шампионату у Будви
ФОТО: Фејсбук/Боксерски савез Србије

Српски боксери Стефан Цамовић и Алмир Мемић освојили су бронзане медаље на Европском шампионату за младе у Будви.

На тај начин настављен је тренд одличних резултата младих српских боксера, који неколико последњих година доносе медаље са великих такмичења.

- Драго ми је сто сам представљао Србију на овако великом такмичењу као што је Европско првенство. Боксовао сам први меч са представником Летоније и добио га убедљиво, одлуком судија 5:0. После тог тријумфа победио сам домаћег боксера такође 5:0. Заиста сам спреман дошао у Будву и једва сам чекао меч против Руса, који је био главни кандидат за златну медаљу - изјавио је Цамовић.

Ипак, у полуфиналу је поражен резултатом 3:2.

- Дао сам све од себе, али некад не одлучујете само ви. На крају меча одлуком судија поражен сам 3:2, а сви који су гледали меч преко интернета рекли су ми да сам био бољи. Пресудио је судија из Румуније, који је све три рунде дао Русу, што је према другим одлукама судија било чудно. Показао сам да могу да се носим са најталентованијим боксерима Европе и поносан се враћам у Врбас. Ова бронзана медаља за мене је као златна и биће подстрек за моје даље мечеве - истакао је Цамовић и посебно се захвалио на подршци свом тренеру, селектору Драгану Васиљевићу "Дурунги", председнику савеза Ненаду Боровчанину, као и познатом глумцу Милошу Биковићу.

За Алмира Мемића у Пријепољу кажу да се одавно није појавила таква боксерска нада.

- На припремама смо врхунски тренирали, усавршили смо се физички и технички, у чему нам је помогао селектор Васиљевић. После квалификација маштао сам о медаљи, до које сам стигао убедљивом победом против најјачег репрезентативца Албаније - 5:0. У мечу за финале, противник ми је био из Црне Горе. Био је изједначен меч, боксовао сам на његовом терену што је можда донело предност и победу домаћем боксеру. Идемо даље, једва чекам да наставимо са тренинзима, надам се да ће и вирус нестати следеће године и да ћемо имати још више успеха - поручио је Мемић.

Осим медаља Цамовић и Мемић обезбедили су финансијску награду од Боксерског савеза Србије - по 240.000 динара, плус ће сваки боксер добити по 40.000 динара за победу на шампионату у Будви.

Такође, од 1. децембра креће исплата стипендија у износима од по 30.000 сваком омладинском прваку државе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.