Saopštenje Kuljana o padu na Trci prijateljstva: Milan Mitrović se spotakao

Ovogodišnju Trku prijateljstva u Kuli, 13. po redu (održanu 16. juna), obeležio je događaj sa starta. Pobednik muške trke Milan Mitrović, član Mladosti iz Užice), pao je u prvim metrima

FOTO: M. Rašić

Za „Žurnal“ je Milan Mitrović tada rekao: „Čuo sam uoči početka da će neko da me saplete namerno. Bilo mi je smešno, pa sam priče primio na jedno, a pustio na drugo uvo. Posle svega ne mogu da ne posumnjam da je neko ovo planirao“.

Prvi čovek organizacije, Zdravko Mišović, najavio je da će pregledati studiozno snimke, posle čega će objaviti zvaničan stav. Tako su domaćini učinili i saopštili:

Posle pregledanih snimaka i slika i u razgovoru s očevicima pada Milana Mitrovića na startu naše trke, došli smo do zaključka nije bilo reči o nameri da se ovaj takmičar saplete. Milan je težeći da zauzme što bolju poziciju, presekao putanju jednom trkaču, spotakao se i pao. Na svu sreću većih posledica po njega nije bilo. Ovime zatvaramo slučaj”.

Pozvali smo i Mitrovića, koji je rekao:

Organizatori su mi poslali snimak. Pregledao sam ga. Vidi se moj pad, ali ne i ko me je spotakao. U svakom slučaju, izgubio sam tim padom titulu prvaka Balkana na putu na 10 kilometara. Osvojena je sa 32 minuta, a ja na polumaratonima prolazim za 30 minuta ovu deonicu. Zbog bola nisam trenirao. Otišao sam u Brčko na start ne želeći da se predam bez borbe. Posle četvrtog kilometra nisam više mogao da pokrenem nogu pa sam morao da odustanem – kaže Mitrović.