Саопштење Куљана о паду на Трци пријатељства: Милан Митровић се спотакао

Овогодишњу Трку пријатељства у Кули, 13. по реду (одржану 16. јуна), обележио је догађај са старта. Победник мушке трке Милан Митровић, члан Младости из Ужице), пао је у првим метрима

ФОТО: М. Рашић

За „Журнал“ је Милан Митровић тада рекао: „Чуо сам уочи почетка да ће неко да ме саплете намерно. Било ми је смешно, па сам приче примио на једно, а пустио на друго уво. После свега не могу да не посумњам да је неко ово планирао“.

Први човек организације, Здравко Мишовић, најавио је да ће прегледати студиозно снимке, после чега ће објавити званичан став. Тако су домаћини учинили и саопштили:

После прегледаних снимака и слика и у разговору с очевицима пада Милана Митровића на старту наше трке, дошли смо до закључка није било речи о намери да се овај такмичар саплете. Милан је тежећи да заузме што бољу позициjу, пресекао путању једном тркачу, спотакао се и пао. На сву срећу већих последица по њега није било. Овиме затварамо случај”.

Позвали смо и Митровића, који је рекао:

Организатори су ми послали снимак. Прегледао сам га. Види се мој пад, али не и ко ме је спотакао. У сваком случају, изгубио сам тим падом титулу првака Балкана на путу на 10 километара. Освојена је са 32 минута, а ја на полумаратонима пролазим за 30 минута ову деоницу. Због бола нисам тренирао. Отишао сам у Брчко на старт не желећи да се предам без борбе. После четвртог километра нисам више могао да покренем ногу па сам морао да одустанем – каже Митровић.