Почетна / Микс / Атлетика

Терзићева прижељкује снажнији темпо, Бибић спреман за све изазове

Европско првенство у дворани на програму је од 1. до 3. марта у Глазгову, а Терзић ће првог дана од 19.10 трчати у квалификацијама на 1.500 метара
ФОТО: EPA/VINCENT JANNINK
Атлетичарка Србије Амела Терзић рекла је данас, уочи поласка у Глазгов на Европско првенство у дворани, да добро познаје конкуренткиње у трци на 1.500 метара и да зна шта од њих може да очекује на стази.
 
- Неће бити први пут да трчим против Лори Мјуир или Констанц Клостерхалфен. На митингу је јаснија ситуација, ту је 'зец' за јаку трку. На великим такмичењима нико не жели да се жртвује, осим оних са слабијом завршницом. Прижељкујем снажнији темпо од старта - рекла је Терзићева.
 
Европско првенство у дворани на програму је од 1. до 3. марта у Глазгову, а Амела Терзић ће првог дана од 19.10 трчати у квалификацијама на 1.500 метара.
 
Финале у тој дисциплини заказано је за 3. март у 20.12.
 
- После повреде, моје тело је добро поднело три јаке трке у Истанбулу и Београду. Драго ми је што је тако. За сада се не оптерећујем много тактиком за наступ у Глазгову, пошто се током трке најчешће деси нешто неочекивано - навела је 26-годишња Новопазарка.
 
Бибић, који је испунио норме за 1.500 и 3.000 метара, признао је да би више волео да стартује на краћој деоници.
 
- Драго ми је што имам норму за две дисциплине. Више волим да трчим на 1.500 метара, мада сам доказао да ми лежи и двоструко дужа стаза. Одлучићемо непосредно пред почетак шампионата Европе - открио је Бибић.
 
Ако се у стручном штабу одлуче за деоницу од 1.500 метара, Бибић ће у петак од 11.55 имати квалификације, док је финале последњег дана првенства од 20.01.
 
У случају да наступи на 3.000 метара, 20-годишњем Новопазарцу 1. марта од 12.30 предстоје квалификације, а финале је дан касније у 19.47.
 
- У обе дисциплине је жестока конкуренција. То не може да се избегне. Остварио сам фантастичне резултате у Истанбулу и Београду на 1.500 и 3.000 метара, спреман сам за различите изазове током трке. Надам се да ћу се пласирати у финале и показати своје праве квалитете - казао је Бибић.
 
Тренер Рифат Зилкић навео је да Терзић у Глазгову треба да трчи без оптерећења.
 
- Амела је већ урадила много, потпуно растерећена трчала је четири минута 8,48 секунди. Ипак, где се појави, у игри су висок пласман и медаље. Добро се котира на европским листама, ту се издвајају једино Мјуир и Клостерхалфен. Задржаћу за себе то што очекујем од ње - рекао је Зилкић.
 
Он је оценио да је Бибић спреман за финале, без обзира на дисциплину у којој ће наступити.
 
- Ту су фантастична браћа Ингебригтсен. Јакоба и Филипа очекујем на 1.500, а Хенрика на 3.000 метара. Има и много натурализованих Африканаца, који трче за европске државе. Видећемо. Они су на нивоу 7,46 минута на 3.000 и 3,36 минута на 1.500 метара. Свако финале је равно медаљи, а Бибићев велики адут је последњих 200 метара - закључио је Зилкић.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.