Почетна / Микс / Атлетика

Радојичић: Полумаратон нова сјајна промоција Београда

Београдски полумартон нова је прилика за промоцију Града и државе, али и да се скрене пажња колико су здрав живот и трчање битни, изјавио је градоначелник Београда Зоран Радојчић
ФОТО: Танјуг
Београдски полумартон, други по реду, као и прошле године чине две трке – од 10 и 21 километар, под паролом „Трка доброте“ и организатори очекују близу 4.000 учесника.
 
- Радујем се сјајном поводу, значајном догађају. Београд је град доброчинства, ово је нови начин да га промовишемо. Београдски маратон и полумаратон постали су бренд у свету, уз поруку да је важан здрав живот и свакодневна физичка активност - рекао је Радојчић на конференцији за медије у Скупштини Града.
 
Као лекар, дао је савет да је неопходна активност од пола сата дневно, а жеља је и да се истраживачкој станици „Петница“ помогне у раду.
 
- Позивам све Београђане и иституције да учествују, али и донацијом дају допринос акцији.
 
Директор Београдско маратона Дејан Николић захвалио се Граду на подршци да се организују трке.
 
- Рекордер на 400 метара са препонама Кевин Јанг је био на маратону и рекао је такве позитивне вибрације и атмосферу није видео. Припреме су при крају и све ће бити спремно - поручио је Николић и открио да је тренутно пријављено 2.900 тркача.
 
Члан Управног одбора Српског филантропског форума Веран Матић наглашио је значај Београдског полумаратона.
 
- Прошле године сам трчао полумаратон, било ми је задовољство, то је врхунски доживљај и суочавање са сопственим могућностима. Више смо рођени за трчање, него за ходање - додао је Матић, уз напомену да је Влада Србије препознала колико је вазна филантропија за велике пројекте.
 
Директор Истраживачке станице „Петница“ Вигор Мајић признао је да је био пријатно изненађен да та организација буде део Београдског полумаратона.
 
- То је за нас цаст и изазов. Живимо од донација и спонзорства, а ово је корак напред. Циљ нам је да подигнемо квалитет рада кроз куповину једног уређаја, оптимиста смо да ће бити успешан догађај - закључио је Мајић.
 
За разлику од премијерног Београдског полумаратона, који је одржан прошлог децембра по хладном времену и уз непрекидно провејавање снега, сада се очекује лепо време.
 
Други Београдски полумаратон одржава се 30. септембра.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.