Почетна / Микс / Атлетика

Николић о изјави кажњеног судије: Кресојевића је лиценцирао АСС

На Летњем митингу пријатељства за јуниоре, пионире и атлетске школе, одржаном 26. августа у Сремској Митровици, ван конкуренције копље је бацао Ведран Самац
ФОТО: И. Милутиновић

Ведран Самац, учесник ЕП за сениоре у Берлину ове године, остварио је даљину од 85,60 м, што је боље од рекорда државе, који с 83,34 м од 1987. држи Сејад Крџалић.

Доста се прашине дигло не само код нас већ и у региону када се појавио снимак на Јутјубу, на коме се види да је судија Зоран Кресојевић погрешно узмерио један од хитаца, односно продужио га.

Дисциплинска комисија АСС казнила га је прошлог петка максималном мером за такав прекршај, забраном обављања службене дужности у АСС у трајању од две године, а Драгана Секулића, главног судију на такмичењу, са шест месеци. Обојица имају право жалбе у року од осам дана по изрицању.

У интервјуу „Журналу” питали смо Кресојевића да ли ће да искористи могућност и на шта ће пре свега да се жали. Одговорио је:

Хоћу сигурно. Нисам проучио Статут, али чујем да меру може да ми изрекне само мој Збор атлетских судија“.

Овај податак проверили смо с правним саветником АСС-а, Драганом Николићем.

Увидом у службену документацију Атлетског савеза Србије, правни тим а је утврдио да Зоран Кресојевић поседује дозволу за рад, дакле за суђење у атлетици, ранга националног судије првог степена и то почев од 29. маја 2018. године. Дозволу истог ранга и датума поседује и атлетски судија Драган Секулић. Дозволе важе три године. Они су лиценциране судије Атлетског савеза Србије самим тим су и службена лица савеза...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 12. септембар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.