Почетна / Микс / Атлетика

Јевросимовић: Судије суспендоване, ко год да је учествовао у превари поручујем му „Марш из атлетике”

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић изјавио је да је видео снимак показао да је било нерегуларности у резултату Ведрана Самца, који је са 85,60 метара наводно поставио државни рекорд у бацању копља, и најавио да ће сви одговорни за такав скандал бити санкционисани
ФОТО: АСС

На друштвеним мрежама појавио се аматерски снимак са Митинга пријатељства у Сремској Митровици на којем се види како судије Драган Секулић и Зоран Кресојевић померањем копља за неколико метара унапред мере бољи резултат, а Јевросимовић истиче да је тај снимак поставио на мреже управо Савез, а да су судије добиле моменталну суспензију.

Очигледно је да је било нерегуларности. Овај снимак је АСС први добио и пустио га у медије. Одмах након тога смо оформили комисију и по правилнику АСС судије су одмах суспендоване. Тешко да ће икада висе добити прилику да суде на било ком такмичењу – истакао је Јевросимовић у изјави за јавност достављеној медијима.

Он додаје да се чекају писане изјаве свих актера, пре него што буде донета одлука о рекорду и да ли ће бити поништен.

Ово је уједно порука свима да овакво понашање нећемо да толеришемо и свима могу да кажем, ко год да је учествовао у потенцијалној превари, марш из атлетике. Врло јасно ставићемо до знања да наш спорт није место где ће се овакве ствари дешавати. Ко год мисли другачије, порука је јасна, марш из атлетике – јасан је био Јевросимовић.

Да је атлетичар Ведран Самац на митингу у Сремској Митровици поставио рекорд саопштио је Атлетски савез Србије, пре него што је дошао у посед снимка, који је довео у питање регуларност резултата.

Самац тврди да је сигуран да је оборио рекорд Сеада Крџалића стар 31 годину и отвара питање аутентичности снимка.

Све ово што се тренутно дешава у мојој професионалној каријери представља веома тежак период, јер се ставља мрља на све оно што сам до сада остварио и желео да остварим. Снимак, који се везује за моје име, не знам да ли аутентичан, да ли из серије у којој сам оборио државни рекорд (у шта сам више него сигуран, због форме у којој се налазим), али наглашавам да верујем у државу Србију, државне институције, Атлетски Савез Србије, да ће испитати случај и донети праведну одлуку – написао је Самац на Фејсбуку.

АСС је објавио да су Секулић и Кресојевић извршили злоупотребу обављања судијске дужности на атлетском такмичењу из недозвољених побуда и прекршили одредбе Правила за атлетска такмичења ИААФ-а и А С, Дисциплинског правилника и Етичког кодекса АСС.

Поменути тандем судија, уз колегу Предрага Једнака, техничког руководиоца такмичења Бојана Комленића и представника АК Срем Драга Маричића има рок од пет дана да достави писане изјаве о свом учешћу и виђењу догађаја.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

atle
Samac je VRLO dobro poznat po tome da uvek u Mitrovici baci neku normu ili licni rezultat, i cele sezone se vozi na tom rezultatu. Isto bilo i kad je bilo evropsko u Cirihu. Covek bacio normu na pocetku sezone, tacnije zimski bacacki miting. Posle tog "mitinga", kad stvarno krece sezona kod nas, baca izmedju 69-73m. A takmicenja su te sezone bila i Ekipno Prvenstvo Evrope, pa Kup Evrope za klubove, pa Balkansko prvenstvo, drzavno, Kup Srbije, razni mitinzi i naravno dodje Evropsko u Cirihu kao kruna takmicarske sezone. SVE bacao izmedju 69-73m, svako to moze proveriti na sajtu naseg POSTENOG atletskog saveza. Da ne pominjem i nase skakace u dalje. Jedan ima 8.15m, JEDNOM samo skocio to, i ni prisao blizu. Drugi daljas skoci na mitingu u Ivangradu iliti Berane, 7,98 ispuni normu za Berlin i nedelju dana od tog rezultata decko skace 30-40cm manje. Isto na tom takmicenju i jedna nasa daljasica skoci normu, ode u Berlin i skace debelo ispod norme. Druga nasa kao najbolja daljasica....
Čudno
Čudno kako nisi naveo nikog iz Sirmiuma i neke od rezultata. Da nisi ti Aca Macic, koji sve zna - samo ne zna da baci preko 70 metara. Pozdrav.
fhm
Ode ti predaleko, pojedete sopstvena zloba. Anić je sočio 8,15 u Sloveniji, evo baš Slovenci nameštaju Srbima. Jovančević ima takođe u Sloveniji preko 7,90, a ima i snimak skoka sa prestupom od preko 8,10 baš u Beranama... Gardaševićka ima medalju sa svetskog za juniore Uzeo si za primer najuzornijih našie sportiste srm da te bude. Evo sada imenom i prezimenom sportiste koje si naveo: A problem je što naši stručnjaci iz saveza misle da na veliko takmičenje može da se ode sa prvenstva Srbije, pa nam sportisti nemaju nikakvo iskustvo na međunarodnim takmičenjima u ozbiljnijoj kokurenciji.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.