Почетна / Микс / Атлетика

Вече норвешке и белгијске браће, Тијам тријумфовала у седмобоју на ЕП

На 1.500 метара тријумфовао Норвежанин Ингербригстен, чија рођена браћа у финалу нису стигла до одличја
ФОТО: Бета/АП

Белгијска атлетичарка Нафисату Тијам освојила је златну медаљу у седмобоју на Европском превенству у Берлину.

Она је до свог првог најсјајнијег одличја на првенству Европе у седмобоју дошла укупним резултатом од 6.816 поена.

Сребрна медаља припала је Британки Катарини Џонсон-Томпсон са 6.759 поена, а са резултатом од 6.602 Немица Каролин Шафер дошла је до бронзаног одличја.

Гркиња Параскеви Папахристу освојила је златну медаљу у троскоку са резултатом од 14 метара и 60 центиметара. Друго место заузела је Немица Кристин Гериш са 15 центиметара слабијим резултатом, док се бронзаним одличјем окитила Шпанкиња Ана Пелетиро са резултатом од 14,44 метара.

У скоку у вис тријумфовала је Рускиња Марија Ласицкене са прескочених два метара из другог покушаја, док је Бугарки Мерили Демиревој исто то пошло за руком, али из трећег покушаја па јој је припала сребрна медаља.

Бронзану медаљу и треће место освојила је домаћа такмичарка Марија-Лоренс Јунгфлајш са резултатом од метар и 96 центиметара.

Код у жена у трци на 400 метара са препонама тријумфовала је Леа Спрунгер из Швајцарске која је до златне медаље дошла резултатом од 54,33 секунде, сребро је припало Ани Рижиковој из Украјине са 54,51, док је Британка Меган Бисли са 55,31 дошла до бронзе.

У трци на 400 метара код мушкараца златну медаљу освојио је Британац Метју Хадсон-Смит са 44,78 секунди, док је сребро освојио Белгијанац Кевин Борле са 35 стотинки заостатка, а његов брат Џонатан имао је шест стотинки лошије време, па му је припала бронза.

Украјинка Наталија Пришчепа освојила је златну медаљу у трци на 800 метара, док је код мушкараца у трци на 1.500 метара тријумфовао Норвежанин Ингербригстен, чија рођена браћа у финалу нису стигла до одличја.

У трци на 110 метара са препонама златну медаљу освојио Француз Паскал Мартино-Лагард са временом од 13,17 секунди, сребрним одличјем окитио се Рус Сергеј Шубенков, који је имао пар хиљадитих делова секунди лошије време, а бронза је припала Орланду Ортеги са резултатом 13,34 секунде.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.