Почетна / Микс / Атлетика

Звездан Терзић најавио уклањање атлетске стазе, у АК Црвена звезда пренеражени овом информацијом

Очигледно да је проблем много шири и суштински битнији од судбине „само” Атлетског клуба Црвена звезда...
ФОТО: Приватна архива Невена Ранића

У интервјуу „Спортском журналу“, Звездан Терзић, генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда, рекао је поред осталог о плановима за 2019. годину: „Приближићемо западну трибину терену, затим радити и остале трибине без атлетске стазе (...) Морају да се прате стандарди, више у Европи нема стадиона са стазом“.

Мало је рећи да су у краљици спортова црвено-беле спортске породице били пренеражени овом информацијом.

–  Постојимо 75 година, буквално од првог дана постојања Црвене звезде као спортског друштва. Први мушки сениорски састав, првак Европе с Маракане у било ком спорту, био је Атлетски клуб – подсећа на почетку Невен Ранић, спортски директор АК Црвена звезда.

Нико није освојио више националних титула шампиона од нас и то у свим узрастима. Имали смо светске и европске рекордере, велики број освајача медаља с највећих такмичења. У овом тренутку капитен женског састава нам је Татјана Јелача, вицешампионка Европе у бацању копља. Имамо учеснике предстојећег Првенства Старог континента у Берлину. Бројимо 600 чланова, то је практично исто толико породица везаних за овај матични спорт. Зар то може да се избрише једним потезом?

Највише забрињава све у атлетском клубу што су за планове сазнали у споменутом интервјуу.

Нико нам се није обратио. Наш председник Срђан Рашковић је у комуникацији с челницима Фудбалског клуба и спортског друштва. Ништа му није речено, а промене ће настати за нешто више од пола године. Недавно је у интервјуу „Звездиној ревији“ најавио да ћемо ставити нову стазу на стадиону, као и ону у тунелу. Нико ни тада није рекао: „Еј, имамо друге планове“. Такође је било речи, „Журнал“ је о томе писао, да смо у разговору с Фудбалским клубом дошли до тога да ћемо направити терен за даљинска бацања. Тамо се сада прави паркинг.

На питање виде ли решење, Невен Ранић одговара веома енергично:

Оно буквално мора да буде пронађено!

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zeljo
Pozdravljeni sramota za sport u Srbiji da se jedan stadion unakazi za sto jer na nogometne utakmice dodje jako malo gledalaca pa zasto onda rusiti atletsku stazu jer je to naj veca glupost u sportu.Ne znamsto sute u sportskom savezu Srbije ida se oni jave i da cujemo njihovo misljenje,jer nogometprima velikepare od drzave koje nije zasluzio.Pa pogledajte samo svijetski kup u Rusiji kako su igrali i onda vam je sve jasno.Jos jedan puta ovo je velika greska da se ukloni atletska staza i zato mislim da bi se svi ljubitelji sporta trebali dignuti na noge protiv te gluposti.Pozdrav svima.
Insajder
Posle pitaju zašto deca idu iz Srbije. Zbog ovakvih ljudi sam i ja otišao, ovo je sramota. Srbija zemlja sporta ili fudbala? Pozdrav, Milan Ristić
Skok u dalj AK. Crvena Zvezda
Fudbaleri kakvog su kvaliteta ne zasluzuju da dobiju ni pomocni teren. Svi vi po fudbalskim klubovima i savezima gledate samo svoj dzep, zato nam je fudbal tu gde jeste. I dokle god je tako nista od njega nece biti i prestanite da se hvalite nekim uspesima, jer ih nemate nigde. OSTAVITE TO MALO ATLETIKE NA MIRU, gledajte svoja posla, a ako vam smeta izadjite vi FUDBALERI sa stadiona i idite negde drugde, napravite kako vam odgovara jer se ionako najvise finansirate. Samo nema logike zasto, jer ne vredite nicemu. Srecno A.K. Crvena Zvezda isterajte svoje, oterajte lopove!!!
Mirko...
Treba smeniti tog direktora takav covek nije za takvu funkciju, jedan covek ne moze biti ispred drzave i ne trba odlucivati o drzavnim stvarima, a pogotovo ne o nacionalnom interesu, neka neko iz drzavnog reaguje,
bokan
a,dezurni urednice cim pomenem lika sa poternice sus nesmes ni da pomislis da objavis komentar

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.