Почетна / Микс / Атлетика

Саопштење Београдског маратона: Најбољи до сада!

Београдски маратон саопштио је да је организовао фантастичну манифестацију, у 31. издању те трке, која је, како се наводи, „најбоља до сада”
ФОТО: М. Рашић

Београдски маратон, 31. по реду, одржан је у суботу уз рекордан број учесника, а у целој манифестацији учествовало је више од 27.000 људи.

Организатори су захвалили граду, МУП-у, јавним комуналним предузећима, спонзорима и партнерима на помоћи, као и Београдској филхармонији, чији су чланови одржали концерт на мосту на Ади.

У саопштењу се подсећа да су организоване хуманитарне акције и наводи се да су бројни гости одушевљени атмосфером и организацијом у Београду, „чиме је Београдски маратон уписан на мапу највећих светских тур оператера у светском маратонском покрету”. Организатори су посебно истакли српске спортисте.

Поносни смо на српске атлетичаре који су се у изузетно тешким временским условима борили и изборили за своје победе у маратону и освојили заслужене награде. Изузетно нам је драго што је њихов дугогодишњи велики труд добио и своје право такмичарско признање. Наставићемо и даље да подржавамо најбоље српске дугопругаше и маратонце – наводи се у саопштењу, које је објавила агенција Бета.

У саопштењу Београдског маратона се, међутим, не реагује на бројне наводе да је маратон изгубио сертификат, али и чињеницу да су изостали бројни квалитетни страни маратонци, пре свега из Африке, због неисплаћених награда из претходних година.

Београдски маратон је у саопштењу навео да су на Дечијем маратону, пре недељу дана гости били председник Светског удружења маратона и уличних трка Пако Борао и потпредседница Марта Моралес задужена за дечије програме.

Они су у својим писаним изјавама по одласку из Београда толико лепих речи о Дечијем маратону и Београдском маратону изрекли, да ће то захтевати наше посебно обраћање медијима у предстојећем периоду – пише у саопштењу.

Организатори су навели да наредне године у 32. Беградском маратону очекује милион и стотог учесника и да ће „као и увек до сада отићи даље од свог претходника, на опште задовољство свих његових учесника, Града Београда као покровитеља, спонзора и партнера, а уверени смо и представника медија”.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Da imate bar malo stida i srama, ne bi se oglasili uopste. Godinama se ne isplacuju pobednici maratona, a redovno se naplacuje kotizacija ucesnicima. Ove godine je Beograd izbrisan sa liste evropskih maratona zbog toga, tako da su ucestvovali sve domaci takmicari. Ovo je ujedno bio i najsporiji maraton do sada na nivou rekreativaca.
Pedja
Zasto ne napisete da je beogradski maraton izgubio licencu i zasto je izgubio?
Jovan
Ovo je uz autisticni bezobrazluk,klasicno ,napredno spinovanje,dugovi na sve strane,repovi ,najgori maraton od osnivanja,izgubljena licenca,sveden na opsro vasar,..a Dejan,posto je sve stavio u funkciju promo gradonacelnika,na zadnjoj palubi,uz viski i tompus,gleda brod koji je zapravo potonuo ..tesko da mu ima spasa..
Kipketer
Kakvi autistični potemkinovci. Najbolji u istoriji, ogroman broj gostiju i turista, prihodi, promocija.... A, istine radi, ovo je takmičarski gledano, najslabiji maraton u istoriji organizovanja Beogradskog maratona. Nek su neokorporalisti prošetali svoj skupo plaćeni aktivni veš, nek je gradonačelnik istrčao polumaraton, nek se sviralo i pevalo... Kataklizma, a najgore od svega je, što su nedostupni za komentar, kao da su zvaničnici Pentagona ili MI6. Na Vama je, kao redakciji najcenjenijeg sportskog lista u državi, da isterate stvari na čistac, insistirate i na kraju dobijete odgovore na sva bitna pitanj, a najpre oko statusa licence Beogradskog maratona.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.