Почетна / Микс / Атлетика

Бранковић: Лепа прича која је требало да служи за промоцију Београда и Србије отишла је у контра правцу

Директор Атлетског савеза Србије (АСС) Слободан Бранковић потврдио је да је Београдски маратон „избрисан” из календара Европске атлетске федерације због дуговања према учесницима и констатовао да је штета што је једна лепа прича отишла у контра правцу
ФОТО: М. Антић

Прво да кажем да овде нема никаквог преотимања јер сам чуо и такве приче. Као по обичају мора неко споља да утиче, да бисмо ми „мућнули” и решили проблем. Једна лепа прича која је требало да служи за промоцију Београда и Србије отишла је контра правцу. То је све документовано, дописи су стигли на адресу БГД маратона, као и у АСС и Светску федерацију (ИААФ). Ми као федерација, можемо евентуално да посредујемо – рекао је Бранковић Танјугу.

Према његовим речима, Европска асоцијација је опет, на неки начин, дала шансу организаторима БГД маратона да се „извуку” из непријатне ситуације тиме што је дала рок до краја године за исплату дуговања.

Не знам колика су дуговања, али за све ове године добијао сам разне дописе од менаџера, мејлове, могу да кажем да има и потраживања из неког периода из 2003. године, али за мене је фрапантно што има и из 2016. године. Наставља се нека чудна пракса, а Град све време улаже новац, до 2016. је и Министарство омладине и спорта помагало. Овде заиста имамо озбиљну проблематику.

Бранковић је истакао да су из приватне фирме БГД маратон и ове године организовали трку, упркос брисању из календара, а потом најавио „Сербиа Сити маратон” за новембар у организацији Атлетског савеза.

Ми ћемо организовати „Сербиа Сити маратон” и биће традиционално у првој недељи новембра. Трчаће се на Новом Београду, стаза је равна, биће једна од најбржих. Календар у Европској асоцијацији се прави у октобру, до 1. септембра се шаљу пријаве такмичења. Ми смо добили да у календар више не стављамо БГД маратон јер су одузети сертификати за безбедност и квалитет. Зато и није било странаца ове године, али опет, није немогуће да имамо два маратона, не бисмо били први такав град. Уосталом, БГД маратон ни ове године није био у календару Европске атлетике, па је одржан – констатовао је Бранковић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Аца Топола
Београдскиг маратон је ове године био бољи него претходних. Не учествовање страних елитних такмичара је проблем друге врсте... А остали проблеми имају другу и дугу генезу.. АСС, Бранковић, Чегар....
Jovan
Vec komentarisano da je gradskoj vlasti u tesnoj saradnji s Dejanom Nikolicem,uspelo da totalno uniste institiciju Bgd maratona..stvaranu decenijama ..Dejana treba da bude sramota pok.Freda Liboua,tvorca NYC maratona i svetske asocijacije koji jw 1997 trcao polumaraton u Bgd..O pok. Djoki Vjestici,Miletu Jaksicu i posebno Predragu Manojlovicu,koje je poshumno izbrukao i broinih zivoh,koji su maraton podigli... a sve da promovise ETIHAD FLY MEN.a Sinisu Malog...da ne pricamo..I kako nema para?Od kotizacija samo ove godine 150.000 €...Sve upropastise ..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.