Почетна / Микс / Атлетика

Београд спреман за маратон, очекује се рекордан број учесника, на мосту свира филхарминија

Директор Београдског маратона Дејан Николић рекао је на конференцији за новинаре у Скупштини града да се очекује више од 7.000 учесника маратона и полумаратона из "вероватно 72 или 73 земље"
ФОТО: Н. Неговановић

Град Београд у потпуности је спреман за предстојећи 31. по реду маратон, на којем ће учествовати више од 7.000 такмичара из више од 70 земаља, саопштили су данас организатори.

Директор Београдског маратона Дејан Николић рекао је на конференцији за новинаре у Скупштини града да се очекује више од 7.000 учесника маратона и полумаратона из "вероватно 72 или 73 земље".

Он је додао да се Трци задовољства очекује око 20.000 учесника.

- Град Београд је у потпуности спреман за спектакл који нас очекује. Очекује нас рекордан број учесника из рекордног броја земаља. Из године у годину Београдски маратон обара рекорде и то је важно, не само због промоције спорта, него и што тиме потврђујемо и примат Београда као најбоље туристичке дестинације у овом делу Европе - рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

На овогодишњем Београдском маратону учествоваће више од 400 особа са инвалидитетом, више од 500 учесника биће и у програму "Мама фит", а трчаће и око 250 припадника Министарства унутрашњих послова, најавио је Мали.  

Мали је навео и да ће Београдски маратон и ове године подржати националну кампању борбе против рака, као и кампању за борбу против астме.

Новина на овогодишњем маратону биће и учешће Београдске филхармоније, која ће наступати на Мосту на Ади.

- И то ће допринети томе да Београдски маратон буде прави спектакл - рекао је Мали.

Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац казао је ће на програму бити Вивалди.

- Београдска филхармонија ће сачекати такмичаре на Мосту на Ади с новобеоградске стране и биће им подршка у том делу који је најтежи за трчање. Очекује се око 28.000 учесника. Ми имамо искуства с концертима на отвореном где смо сакупили отприлике тај број, али је ово први пут да ћемо имати публику која бежи. Плаши ме да им не пређе у навику и да крену да истрчавају из Коларца - рекао је Тасовац.

Београдски маратон почеће сутра у 10.00 испред Цркве светог Марка.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.