Почетна / Микс / Атлетика

ИААФ објавила кандидате за атлетичаре године

Најбољи атлетичари биће проглашени 24. новембра
ФОТО: Ројтерс

Вишеструки олимпијски шампион, Јамајчанин Јусеин Болт, који је шест пута проглашаван за најбољег атлетичара године, није међу кандидатима за овогодишњу награду Међународне атлетске федерације (ИААФ).

Болт, једини спринтер који је у тркама на 100 и 200 метара освојио ти узастопне олимпијске златне медаље, завршио је каријеру прошлог месеца, после Светског првенства у Лондону. Он држи светски рекорд на 100 метара резултатом 9,58 секунди, док је на дупло дужој деоници његов рекорд 19,19 секунди.

Он се од атлетике опростио након овогодишњег Светског првенства у Лондону, али му то такмичење неће остати у најлепшем сећању. Након што је у финалу трке на 100 метара освојио бронзану медаљу, није успео да заврши штафету 4x100 метара пошто се повредио.

Номиновани за најбољег атлетичара године у мушкој конкуренцији су: Мутаз Еса Баршим (скок у вис), Павел Фајдек (кладиво), Мо Фарах (5.000 и 10.000 метара), Сем Кендрикс (скок с мотком), Илајџа Манангои (1.500 метара), Луво Мањонга (скок у даљ), Омар Маклеод (110 препоне), Кристијан Тејлор (троскок), Вејд ван Никерк (400 метара) и Јоханес Фетер (копље).

У женској конкуренцији за најбољу у овој години номиноване су: Алмаз Ајана (5.000 и 10.000 метара), Анита Влодарчик (кладиво), Бритни Рис (скок у даљ), Марија Ласицкене (скок у вис), Хелен Обири (5.000), Сали Пирсон (110 препоне), Сандра Перковић (диск), Кастер Семења (800 метара), Екатерини Стефаниди (скок с мотком) и Нафисату Тијам (седмобој).

Најбољи атлетичари биће проглашени 24. новембра.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.