Почетна / Микс / Атлетика

Болт: Моји рекорди ће трајати најмање 15-20 година, сад на фудбал и да се оженим!

Болт, једини спринтер који је у тркама на 100 и 200 метара освојио три узастопне олимпијске златне медаље, завршио је каријеру прошлог месеца, после Светског првенства у Лондону
ФОТО: Ројтерс, twitter/ Usain St. Leo Bolt‏

Јусеин Болт држи светски рекорд на 100 метара резултатом 9,58 секунди, док је на дупло дужој деоници његов рекорд 19,19 секунди. Оба резултата постигао је у Берлину 2009. године.

Мислим да ће трајати неко време. Мислим да је наша ера, са Јоханом Блејком, Џастином Гетлином, Асафом Паулом и осталим момцима била најбоља ера. Да је рекорд требало да буде оборен био би оборен у овој ери, па мислим да ће ти резултати остати на снази најмање 15-20 година – рекао је Болт.

Болтово последње такмичење није ишло према плану. После изненађујућег трећег места у трци на 100 метара, иза Американаца Џастина Гетлина и Кристијана Колмана, последњу трку, у штафети 4x100 метара, славни Јамајчанин је завршио повредом тетиве.

Гетлин је рекао да мисли да Болт неће дуго издржати у пензији, али је Јамајчанин одбацио могућност повратка.

Немам шта да доказујем, то је главни разлог мог повлачења. Када урадиш све што си желео нема разлога да останеш – навео је он.

Упитан о наследнику на стази, Болт је рекао да у овом тренутку не види спринтера који би могао да га замени.

Тешко ми је да одаберем. Оно што ме је издвојило од других нису само моји резултати, већ и личност, у којој су људи уживали и коју су волели. Ако желиш да будеш спортска звезда мораш да омогућиш људима да виде какав си као особа, а не само какав си спортиста – навео је 31-годишњи Болт.

На Светском првенству у Лондону атлетичари са Јамајке су освојили само једну златну медаљу, што је разочаравајући резултат у односу на претходну деценију

Најважнија ствар је да ли млади јамајчански атлетичари то желе. Током година сам научио да је важно да желиш да будеш највећи. Ако то не желиш, неће се ни догодити. Код младих сам приметио да, чим потпишу први уговор и почну да зарађују, они више не брину толико. Многи су задовољни уговором, уласком у тим. Ако су тиме задовољни, онда смо у невољи. Надам се да ће неки од њих бити гладни и да ће желети да постану велики, али за сада то не изгледа добро – рекао је Болт.

Говорећи о будућности, Болт је рекао да га занима фудбал, али и да се смири и ожени.

Оно што сам одувек желео је да играм фудбал. Мој тим сарадника ради на томе, али ништа још није сигурно – рекао је Болт, који је велики навијач Манчестер јунајтеда.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Coa
Legendo, tvoji rekordi ce trajati dok je sveta i veka!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.