Почетна / Микс / Атлетика

Болтов опроштај са повредом, Фарах коначно "изгубио"

Сребрну медаљу на 100 метара с препонама освојила је Американка Даун Харпер Нелсон (12,63 секунде), док је бронза припала Немици Памели Дуткјевич (12,72)
ФОТО: Ројтерс

Аустралијска атлетичарка Сали Пирсон освојила је златну медаљу у трци на 100 метара с препонама на Светском првенству у Лондону.

Олимпијска шампионка из Лондона је до злата на шампионату света стигла с временом 12 секунди и 59 стотинки.

Тридесетогодишњој Аустралијанки, која се претходне две године мучила с повредама, ово је друга титула шампионке света, пошто је била најбоља и у Даегуу 2011. године.

Сребрну медаљу освојила је Американка Даун Харпер Нелсон (12,63 секунде), док је бронза припала Немици Памели Дуткјевич (12,72).

Светска рекордерка у овој дисциплини, Американка Кендра Херисон финале је завршила на четвртом месту с временом 12,74 секунди.

Британци скинули Јамајку са трона, Болт у сузама

Светски рекордер у спринту Јусеин Болт на тужан начин завршио је своју последњу трку на великим такмичењима јер се повредио у финалу Светског првенства у штафети на 4x100 на коме је тријумфовала Велика Британија.

Британци, у саставу Уџа, Џемили, Талбот и Мичел-Блејк, скинули су са трона Јамајку након деценије владавине у тој дисциплини.

Они су до злата дошли резултатом 37,47 секунди, испред сребрних Американаца са 37,52 (Гетлин, Роџерс, Бејкон и Колмен) и бронзаних Јапанаца 38,04 (Тада, Изука, Кирју, Фуџимицу).

Јамајчани нису успели да заврше трку, односно Болт се повредио у тренутку када је кренуо да трчи последњих 100 метара и у сузама завршио наступ у Лондону.

Едрис прекинуо владавину Фараха на 5.000 метара

Атлетичар из Етиопије Муктар Едрис освојио је златну медаљу у трци на 5.000 метара на Светском првенству у Лондону и тако прекинуо владавину Британца Мохамеда Фараха у тој дисциплини.

Едрис је до злата стигао резултатом 13 минута, 32 секунде и 79 стотинки.

Фарах није успео да одбрани титулу шампиона света пред домаћом публиком, односно први пут није освојио злато на 5.000 метара још од Светског првенства у Даегуу 2011. године.

Он је на свом последњем шампионату света освојио сребрну медаљу, иако је у последњих 200 метара дао све од себе да сустигне Етиопљанина. Фарах је кроз циљ прошао после 13 минута, 33 секунде и 22 стотинке.

Фарах је последњи пут поражен у неком финалу великог такмичења на Светском првенству у Даегуу 2011. године када је био сребрни на 10.000 метара.

Фарах је у Лондону већ освојио златну медаљу, на 10.000 метара, па је тако пропустио прилику да на петом узастопном великом такмичењу освоји златне медаље и на 5.000 и на 10.000 метара.

Бронзана медаља отишла је у руке Американца Пола Челима (13:33,30).

Рускиња Ласицкене одбранила титулу у скоку у вис

Руска атлетичарка Марија Ласицкене одбранила је титулу шампионке света у скоку у вис, пошто је тријумфовала на Светском првенству у Лондону.

Ласицкене, која је у Лондону наступала као неутрална такмичарка, до злата је стигла с прескочених два метра и три центиметра. Она је покушала да прескочи и два метра и осам центиметра, али није успела у томе.

Рускиња је због допинг скандала пропустила прошлогодишње Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Сребрну медаљу освојила је Украјинка Јулија Левченко скоком од два метра и једног центиметра, што је њен нови лични рекорд. Бронза је припала Камили Ливћинко из Пољске резултатом од 1,99 метара.

Олимпијска шампионка из Рија, Рут Бетија из Шпаније, финале шампионата у Лондону је завршила на последњем месту.

Кевин Мајер најбољи десетобојац у Лондону

Француски атлетичар Кевин Мајер освојио је вечерас златну медаљу у десетобију на Светском првенству у Лондону.

Олимпијски вицешампион из Рио де Жанеира је шампионат света у Лондону завршио са освојених 8.768 бодова.

- Јако сам, јако уморан. Само сам хтео да вам кажем да сте најбоља публика на свету и много вам хвала на томе - поручио је Мајер лондонској публици после дводневног такмичења.

Сребрна и бронзана медаља отишле су у Немачку. Рико Фрајмут био је други са 8.564 бодова, док је на трећем месту био Каи Кацмирек са 8.488 бодова.

Српски дестобојац Михаил Дудаш одустао је од такмичења након шест дисциплина.

Фетеру злато у бацању копља

Немачки атлетичар Јоханес Фетер освојио је вечерас златну медаљу у бацању копља на Светском првенству у Лондону.

Фетер је до злата стигао хицем од 89 метара и 89 центиметра.

Сребрну медаљу освојио је Чех Јакуб Вадлеих (89,73 метра), а бронзу његов земљак Петр Фридрих (88,32).

Немачки атлетичар Томас Ролер, олимпијски шампион из Рио де Жанеира, финале у Лондону је завршио на четвртом месту (88,66).

Американке најбрже у штафети 4x100 метара

Америчке атлетичарке освојиле су вечерас златну медаљу у штафети 4x100 метара на Светском првенству у Лондону.

Штафета САД, у саставу Алија Браун, Алисон Феликс, Моролаке Акиносун и Тори Боуи, трку је завршила за 41 секунду и 82 стотинке.

Тори Боуи је тако окитила другим златом на шампионату у Лондону, пошто је тријумфовала и у трци на 100 метара, док је Алисон Феликс освојила своју рекордну 15. медаљу на светским првенствима.

Штафета Велике Британије освојила је сребрну медаљу (42,12 секунди), док су атлетичарке Јамајке стигле до бронзе (42,19).

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kiza
Meni vise nije jasno ko sme a ko nesme da se dopinguje. Jugoslaviju su rasturili kada su shvatili da ce kosarkasi pobediti drim tim, a fudbaleri osvojiti svetsko. To je vec bilo previse.
I jos
Kad su shvatili koliko je to novca na 10 punih stadiona Prve lige, svake nedelje. Pa onda jaka Druga liga. To je brdo para samo od ulaznica. Pa eksplozija cena igrača devedesetih. Pa sponzori, pa gde su i drugi sportovi... Ogromne pare su bile u igri. I ja sam pristalica teorije (zavere?) da su nas ubili samo zbog sporta i para...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.